ГЕРБ и БСП са с почти изравнена електорална подкрепа. Пет

...
ГЕРБ и БСП са с почти изравнена електорална подкрепа. Пет
Коментари Харесай

Маркет линкс: ГЕРБ губи подкрепа, а БСП печели електорат

ГЕРБ и Българска социалистическа партия са с съвсем изравнена електорална поддръжка. Пет партии биха влезнали в Народното събрание, в случай че изборите се проведат през днешния ден - Българска социалистическа партия, ГЕРБ, " ИТН ", " Демократична България " и Движение за права и свободи. Това демонстрира изследване на социологическата организация " Маркет Линкс " направено по поръчка на бТВ. Изследването е извършено измежду 1058 лица над 18 година, в интервала 18 - 26 септември 2020 година по метода на пряко-личното изявление и онлайн анкетата.

През последните месеци с плавни темпове ръководещата партия ГЕРБ губи поддръжка, до момента в който социалистите печелят електорат, разяснява социологът Добромир Живков от " Маркет Линкс ".

" Откакто започнаха митингите и се наситихме със всички кавги в общественото пространство - ГЕРБ стартира да губи и се сви до своето партийно ядро. Българска социалистическа партия съумява да има приръст, само че той не е значителен, не е органически поради нещата, които оферират на политическия пазар. По-скоро това е реакция против ГЕРБ ", съобщи Живков.

По думите му електоратът на левицата се консолидира преди избори, а вътрешнопартийните битки едва въздействат на публичната поддръжка за партията.

Коалиционните сътрудници на ГЕРБ в ръководството - " Обединени патриоти " получават по-малко от 4 на 100 поддръжка, демонстрира още изследването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР