ГЕРБ и БСП отново влязоха в остър спор в кулоарите

...
ГЕРБ и БСП отново влязоха в остър спор в кулоарите
Коментари Харесай

Сблъсък ГЕРБ - БСП преди гласуването на оставките

ГЕРБ и Българска социалистическа партия още веднъж влязоха в изострен спор в коридорите на Народното събрание преди гласуването на министерските оставки и новите назначения, заяви бТВ. Маноил Манев от ГЕРБ и Таско Ерменков от Българска социалистическа партия сблъскаха позициите си във връзка указа на президента Румен Радев, чиято липса предходната седмица стана спънка за гласуването в Народното събрание.

„ Президентът го сподели през цялото време: Трябва да се съблюдава законът, който изисква най-малко минимална преписка, която би трябвало да бъде разменена сред институциите, с цел да бъде написан един декрет. Лошото е, че това не се случва ", акцентира Ерменков. Такъв закон няма, и господин Ерменков доста добре знае това. И президентските съветници очевидно са не запомнили, че подобен закон няма, отвърна обаче Маноил Манев. Той акцентира, че не са дали своят вот оставките, с цел да не разрушават държаничеството и да няма взривяване на връзките сред държавни институции.

Манев и Ерменков спориха и във връзка двама от препоръчаните за нови министри – Младен Маринов за Министерство на вътрешните работи и Росен Желязков за транспортното министерство.

„ В момента имаме един министър, който е поел политическа отговорност за професионални провали в работата на министерството, и назначаваме за нов министър точно професионалния началник на министерството, където са случени тези провали. Тоест вместо да поеме дружно с министъра си и професионалната отговорност и да си отидат двамата в екип, ние като премия го покачваме ", разяснява Ерменков. Според него във ведомството нищо ново няма да се случи и неуспехите ще продължат.

Манев отговори, че оценките за работата на Министерство на вътрешните работи не са работа на Таско Ерменков. „ Няма по-добро решение от това един експерт най-сетне да се намеси да оправи системата вътре, тъй като я познава от първата до последната стъпка.

За номинирания за транспортен министър Росен Желязков Ерменков напомни, че от 2012 година е отговорник за електронното държавно управление на България с усвоени стотици милиони левове. „ Виждате го къде е в този момент, допускам, че идващото, което ще се случи, е да бъдат усвоени стотици милиони евро в региона на превоза и съм сигурен, че ще е със същия резултат както електронното държавно управление на България ", сподели депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Не бива да слагате етикети на хора свободно. Този човек е повдигнат като кандидатура. Неговите задания и осъществяването им ще станат факт, откакто го изберем и той стартира да работи ", съобщи на собствен ред Маноил Манев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР