ГЕРБ и Български възход са съгласни, че е нужен редовен

...
ГЕРБ и Български възход са съгласни, че е нужен редовен
Коментари Харесай

ГЕРБ и Български възход искат редовно правителство, което да внесе бюджет за 2023 година

ГЕРБ и " Български напредък " са съгласни, че е необходим постоянен кабинет, който да внесе в Народното събрание бюджет за 2023 година.

Това стана ясно на срещата сред ГЕРБ и " Български напредък " в Народното събрание през днешния ден.

По време на срещата и двете политически обединения показаха мнение, че България би трябвало да поддържа невисок недостиг, с цел да може страната ни да бъде призната в еврозоната в период.

" Категорично считаме, че би трябвало да бъдат направени всички вероятни опити, с цел да се сформира кабинет ", съобщи националният представител от " Български напредък " Надежда Самарджиева.

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова сподели, че ГЕРБ възприема съществено задачата за сформиране на кабинет:

" Давайки си сметка, че държавно управление на малцинството, при поръчките на някои от политическите сили, първо - би могло да бъде определено, само че то няма да бъде никога стабилно. Затова водещ при нас е методът за търсене на консенсус по разнообразни политики и цели ", уточни Атанасова.

Депутатът от " Български напредък " Надежда Самарджиева изрази подготвеност партията й да поддържа предложенията на ГЕРБ за бюджета, " що се отнася до това той да бъде по-стегнат, дефицитът да не надвишава 3% и помощ да не се получава " на калпак ".

В отговор националният представител от ГЕРБ Делян Добрев съобщи, че се радва, " че вие разбирате, че обществените финанси би трябвало да бъдат държани прецизно и изкъсо ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР