ГЕРБ губи от вътрешните скандали, БСП - от антиевропейската си

...
ГЕРБ губи от вътрешните скандали, БСП - от антиевропейската си
Коментари Харесай

Сделката с ЧЕЗ - голямото изпитание за правителството

ГЕРБ губи от вътрешните кавги, Българска социалистическа партия - от антиевропейската си изразителност. Това се показва в изследване на " Алфа рисърч ", направено сред 15 и 24 март измежду 1025 души и представително за пълнолетното население на страната, осведоми БТВ.

Според социолозите най-голямото тестване за кабинета „ Борисов 3 ” е договорката за ЧЕЗ, която оказва и най-пряк отрицателен резултат върху неговия имидж. 57% са на мнение, че държавното управление е забъркано по някакъв метод в продажбата на ЕРП-то. Един от най-уважаваните експерти-министри в кабинета - Теменужка Петкова губи 10 пункта от своя персонален рейтинг, пресмятат анализаторите. Същевременно 42 на 100 са на мнение, че в политически план този скандал се употребява от съперниците на държавното управление, с цел да го смъкват от власт.

Почти две трети от българите желаят енергото да е държавноТака, въпреки симпатизантите на ГЕРБ също да са сериозни към договорката, във връзка с държавното управление те заемат защитна позиция. В резултат кабинетът резервира доверие от 21 на 100, колкото имаше и през декември. С 4 на 100 обаче се усилват неговите критици (до 43 на сто), като отрицателните настроения нарастват основно измежду столичани и жителите на селата.

В този подтекст премиерът Борисов покачва рейтинга си с 3% спрямо декември.

Сред външно-политическите фактори, оказали ненадейно мощно въздействие върху публичното мнение, социолозите означават отзвука от политическите изявления на съветския патриарх Кирил.

67 на 100 правят оценка неговите думи, че българите не са показали благодарност към Русия като неприемливи и унизителни, 25% ги одобряват за допустими и обективни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР