ГЕРБ е заложила на бивши и неуспели кандидати за депутати

...
ГЕРБ е заложила на бивши и неуспели кандидати за депутати
Коментари Харесай

ГЕРБ ще се съветва с бивши депутати, ИТН - с полицаи и охранител |

ГЕРБ е заложила на някогашни и неуспели претенденти за депутати при избора си на нещатни сътрудници на народните представители и на парламентарната група. До момента в регистъра на Народно събрание са оповестени 31 нещатни сътрудници, като 10 от тях ще оказват помощ на партията на Бойко Борисов.

Тримата сътрудници на Има Такъв Народ са с минало в Министерство на вътрешните работи и охранителния бизнес. " Демократична България " ще бъде съветвана за връзки с обществеността и правото, демонстрира информация в регистъра на Народното събрание.

Нещатният помощник е служба, за която не постоянно се получава заплата. Единствената публична привилегия е пропускът от Народното събрание, който обезпечава всекидневен достъп до депутатите и законодателния развой, както и постоянно оказва помощ при “срещи ” с полицията, да вземем за пример на пътя. Затова и в последния парламент, доминиран от ГЕРБ, сътрудниците бяха два пъти повече от депутатите.

Почти невероятно е да се откри кой помощник е действителен и кой е в листата поради пропуща. Причината е, че спомагателните разноски на народните представители в размер на две трети от главното им месечно заплащане, с които се финансират сътрудниците, и в 47-ото Народно събрание ще продължат да се дават на ръка по преценка на парламентарните групи, както е било до момента. Публична отчетност няма. Това дава опция за в допълнение отклонение на средства на данъкоплатците за пропагандиране на антиваксърството, примерно. 

ГЕРБ разчита на някогашни депутати и министри

Депутатът Александър Иванов (23-ти МИР София) е взел за помощник съветника в Столичния общински съвет от същата партия Николай Стойнев по тематиките финанси и стопанска система.

Алeксандър Ненков, който е определен от същия райoн в София, има двама сътрудници. Атанас Бояджиев ще оказва помощ за “икономическа политика ”. Човек с това име е попадал в надзорния съвет на държавния " Български ВиК Холдинг " до април тази година. Втория му помощник е някогашният народен представител от 41-ото Народно събрание Румен Стоилов - районно развиване

Росен Желязков ще получава препоръки по правни въпроси от някогашния регионален шеф на Благоевград Бисер Михайлов. Той беше на второ място в листата на ГЕРБ в Благоевград след Желязков на изборите през април.

Избраната от Пловдив-област Дани Каназирева ще разчита по правни въпроси на Маргарита Бойчева, която през 2019 година е била на 20 място в листата за общински съветници на “Съюз за Пловдив ”. Тогава Каназирева беше претендент за кмет от тази политическа мощ.

Евгения Алексиева (24-ти МИР) ще разчита за младежките политики на Николай Нидал Алгафари, който е със приблизително обучение. Той беше на пето място в същата листа, от която ГЕРБ вкара трима души.

Ирена Димова ще се съветва по тематиката районно ръководство от някогашния народен представител от 44-ото Народно събрание Георги Динев.

Тома Биков за следващ път ще се поучава с Георги Гръменов по законодателна активност.

Парламентарна група на ГЕРБ-СДС има трима парламентарни сътрудници и двама от тях са именити. Бившият министър на стопанската система и някогашен народен представител Лъчезар Борисов ще дава ум за стопанска система и финанси. Бившият ръководител на Народно събрание и народен представител Цвета Вълчева Караянчева пък ще поучава за “парламентарна активност ”. Третият помощник е дългогодишният пиар на ГЕРБ Никола Николов.

" Демократична България " - PR и право

Съпредседателят на Демократична България и ръководител на ДСБ Атанас Атанасов има двама сътрудници. Емил Мачиков, който е секретар на партията му, ще дава отговор за “обща координационна активност ”. Наталия Димитрова е помощник в региона “връзки с обществеността и организационни въпроси ”

Другият съпредседател Христо Иванов също има двама сътрудници. Марияна Иванова - за “координация и връзка ”. Бившият народен представител в предходния парламент Александра Стеркова, която беше и претендент за народен представител, ще поучава Иванов по “правна активност и културни политики ”.

Ивайло Мирчев има помощник за “цялостна активност ” - Мила Танева. Иван Димитров, който е юрист, ще се допитва до мнението на сътрудника си Георги Гайдаров. Петър Маринов има помощник за връзки с обществеността - журналистката Весислава Танчева.

Зорница Стратиева (Зелено движение) ще се допитва до Димитър Куманов за строителство и околна среда и ще разчита на юрист Свилен Овчаров по правни въпроси и редакция на законопроекти висше

Българска социалистическа партия единствено с двама

Мадлен Иванова ще оказва помощ на Вяра Йорданова по “организационно-техническа активност ”. Преди това Иванова е била помощник на ПГ.

Кристиан Вигенин ще се поучава с Християн Петров, който е със приблизително обучение, за политиката на младежта. Крум Зарков е записал като помощник за организационно-политическа активност Георги Хаджийски, който е правил това и в предходни парламенти.

Движение за права и свободи

Гюнай Хюсмен ще разчита на двама сътрудници: Ергин Сали - за стопанска система и човешки права, и Иван Тодоров Стойчев - за стопанска система и земеделие.

Джевдет Чакъров също има двама сътрудници - Ваня Иванова - за опазване на здравето и медии, и Татяна Петкова - за “законодателство, околна среда и еврофондове ”.

Илтер Садъков ще се допитва до Берк Фейзиев за земедение.

Йордан Цонев още веднъж е заложил на Асен Ботьов Рашков, който му е помагал и в предходния мандат. На последните парламентарни избори на 4 април Рашков е бил регистриран като наблюдаващ от името на съдружие “Зона за трансатлантически разцвет - наблюдателна задача, България ” дружно със брачната половинка на Цонев - Пролетина.

" Продължаваме промяната "

Настимир Ананиев ще бъде съветван от Калоян Трулев за “връзки с обществеността ”. Трулев е в политическия ръб на партията на Ананиев " Волт ", беше и финален в листата на “Изправи се! Мутри вън! ” в Пазарджик на изборите напролет.

Снежана Апостолова ще се поучава със Светла Симидчиева за цифровизация. Симидчиева е със приблизително обучение, само че е един от съсобствениците в софтуерния стартъп Мадж.ио дружно с Екатерина Михайлова, която пък е шеф на компанията ЛогСентинел, учредена от министъра на електронното ръководство Божидар Божанов.

Има Такъв Народ - ченгета и охранители

Николай Радулов има двама сътрудници: Александър Стоянов - “вътрешен ред и сигурност и СРС ”, и Илин Савов - “СРС ”. За смолянчанина Савов написа в Уикипедия, че е “служител в службите за сигурност, професор в Академията на Министерство на вътрешните работи и Военна академия „ Георги Раковски “. Бащата на Савов беше дълготраен началник на полицията в Смолян и бе разследван за връзки с проведената престъпност, а племенникът му е задържан няколко пъти.

Тошко Йорданов Хаджитодоров е взел са помощник с сектор “сигурност ” Емил Димитров Трифонов. До юли тази година лице с тези имена е било съсобственик на компанията “Меч Секюрити ”/

" Възраждане " - PR-и

Парламентарна група на партия " Възраждане " е заявила двама сътрудници - Анна Володиева Христова - “комуникации ”, и Йовка Тошева Димитрова - “медии и връзки ”. И двете дами имат регистрирани компании с активност реклама и PR във Варна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР