ГЕРБ е системна политическа партия, Бойко Борисов е професионален политик,

...
ГЕРБ е системна политическа партия, Бойко Борисов е професионален политик,
Коментари Харесай

Слави Василев: Ситуацията изисква мълчанието, което показва Бойко Борисов, а не бързите декларации на Кирил Петков и Асен Василев 

ГЕРБ е систематична политическа партия, Бойко Борисов е професионален политик, и той знае, че в тази обстановка, в която той се озова първа политическа мощ, той носи фактически огромна отговорност. И тази отговорност би трябвало да се материализира посредством съставяне на държавно управление, което изисква не бързи заявления по този начин, както направиха Кирил Петков и Асен Василев нощес – мигновено да заявят, че те няма да влязат в диалози с ГЕРБ, а това изисква мълчанието, което демонстрира Бойко Борисов и неговите хора. Това разяснява за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " политологът Слави Василев.

" Такава е нашата политическа система, българският парламентаризъм трансферира отговорността за сформиране на държавно управление върху политическите партии, и диалозите сред тях са това, което ще дефинира дали ще има държавно управление или не. И тези диалози доста постоянно се водят зад камера. Така че процесите, които се случват през днешния ден, на следващия ден, ще продължат доста интензивно да си приказват всички политически водачи, с цел да преценяват дали ще съумеят да се спогодят или не ", разяснява още политолът.

Според Слави Василев обаче вероятността да има постоянно държавно управление в настройка партии в 48-ото Народно заседание е оскъдна.

" Следващият министър-председател чакам още веднъж да бъде Гълъб Донев. И в случай че погледнете българската политическа историография обратно, ще видите, че служебните държавни управления на всички президенти, освен на Румен Радев, са стратегически способни да правят, да взимат стратегически за страната решения напред. Така че българите не трябва да се безпокоят, че страната ще остане в занемареност. Дори аз считам, че е много по-добри ръце, когато е в ръцете на Румен Радев, в сравнение с когато беше в ръцете на Кирил Петков ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР