ГЕРБ е сигнализирал МВР и ДАНС за кражбата от държавната

...
ГЕРБ е сигнализирал МВР и ДАНС за кражбата от държавната
Коментари Харесай

28% от газа са в офшорки, Киро и Асен на прокурор!

ГЕРБ е алармирал Министерство на вътрешните работи и ДАНС за кражбата от държавната хазна посредством офшорки на Промяната

Не единствено, че Киро и Асен са купували съветски газ, само че го вършат до последно и от компания на Газпром, единствено че с 28% по-скъпо

Най-изгодното държавно управление в интерес на Русия е държавното управление на Кирил Петков. Това сподели на брифинг  водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той поздрави Украйна за Деня на независимостта й и даде думата на Делян Добрев да изясни кражбата по време на кабинета Петков от джоба на българския поданик посредством схеми с офшорки.

Политическа партия да отговорят за какво са купували газ от Газпром на 110 евро вместо да купят от 86 евро, Делян Добрев, някогашен енергиен министър и сподели схемата МЕТ – Киро – Асен.

България имаше контракт с Газпром. За месец юли България трябваше да купува газ по 86 евро. Но не купува. Купува от компания, която е румънска – Виа Румъния, която е благосъстоятелност на Газпром – Швейцария. Тоест Газпром Швейцария е 100% притежател на Газпром Швейцария, а Газпром Швейцария е 100% притежател на румънската компания.

До последния ден на кабинета на смяната Буларгаз купува от нея на 110 евро междинна цена от две фактури за 108 и 111 фактури, уточни Добрев във скица.

Според Добрев разликата от 110 и 86 евро отиват в едни офшорки на смяната. На Политическа партия офшорките какъв брой отиват не знаем, сподели той.

Но за това ГЕРБ са подали сигнал в прокуратурата.

Кой печели от това? Вероятно в офшорките на смяната печелят – пуснали сме на ДАНС, на Министерство на вътрешните работи. Вероятно печели и Газпром. Вероятно тя не взема 86, а малко повече. Кой е губещият? Българското общество. Колко губи българското общество? 28%. Това е разликата сред 110 и 86 евро, пресметна Делян Добрев.

Демократична България е купувала газ ог Газпром, безапелационен е Добрев. До последния си ден те са купували гац от Газпром на тези повишени цени. Единственото пояснение, че са отивали пари към техни офшорки.

Това е толкоз скандално, че няма по какъв начин да е от неведение, безапелационен е той.

ДАНС е дал отговор, че по сигнала на ГЕРБ е осъществена инспекция и по подготвеност той е ориентиран към Върховна касационна прокуратура.

На същия сигнал, подаден преди 2 месеца, отгово от Министерство на вътрешните работи все още няма.

ГЕРБ е напомнил на служебния министър Демерджиев да ревизира да не би сигналът да е покрит в някое чекмедже.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР