ГЕРБ е с най-голяма подкрепа от избирателите и този мандатът

...
ГЕРБ е с най-голяма подкрепа от избирателите и този мандатът
Коментари Харесай

Костов: ГЕРБ е в изолация, защото политиката не е угаждане на интереси

" ГЕРБ е с най-голяма поддръжка от гласоподавателите и този мандатът справедливо ѝ се дава, само че ГЕРБ е в политическа изолираност. Вече 2-3 седмици те не си задават въпроса за какво са стигнали до тази изолираност. Но в случай че не намерят отговора, рискуват да останат изолирани и в бъдеще. Не се вижда опция да завоюват независимо болшинство в Народното събрание и да се върнат в ръководството на бял кон или на бяла джипка ", разяснява някогашният министър председател (1997-2001) Иван Костов във вторник пред БНР.

По думите му партията на Бойко Борисов е изпаднала в това състояние, тъй като " политиката не е предоставяне, не е глезене на групови и персонални ползи, да вземем за пример милиони на Доган за леден запас или публични поръчки на доближени ".

" Политиката не е в отстъпки при митинги и угаждане при лобистки напън, не е облекчаване на страстите и възбудите на една или друга общественост. Политиката не е следване на течението. Това го прави мъртвата риба и боклукът . Политиката нещо напълно друго. Тя е гонене на общото богатство, даже когато обществото не го разпознава и не го схваща . Истинската политика е увещание и вдъхновяване на хората да дадат повече от себе си ", добави той.

Костов уточни, че няма по какъв начин да знае какъв брой устойчиво би било държавно управление на " ИТН ", тъй като задачата не е еднопосочна: " Трябва да предсказвам на фасул. Не знам в каква посока ще тръгнат. Вижте, от друга страната, в случай че няма няколко месеца – кой ще направи актуализация на бюджета, кой ще промени изборния закон, кой ще свърши най-належащите неща за ръководството на здравната рецесия? ".

Според него политикът би трябвало да служи на обществото, а не да гледа на него какъв брой му е мъчно. " Той би трябвало да се опита да даде решение, а ние сме в действителност в една тройна рецесия. Кой ще ни изведе от нея? Не може да ни изведе едно служебно държавно управление, изключително без обновен бюджет ", счита Костов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР