ГЕРБ е против връщането на 20% ДДС за ресторантьорите, стана

...
ГЕРБ е против връщането на 20% ДДС за ресторантьорите, стана
Коментари Харесай

ГЕРБ се обявиха против идеята на Василев за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите

ГЕРБ е срещу връщането на 20% Данък добавена стойност за ресторантьорите, стана ясно от брифинг в Народното събрание във връзка концепцията на финансовия министър Асен Василев.

Десислава Трифонова изясни, че ГЕРБ няма по какъв начин да поддържа повдигането на ставката, тъй като са поели ангажимент пред своите гласоподаватели.

„ Още повече, такива еднолични решения от страна на министъра на финансите, без координиране с политическа партия ГЕРБ, за нас са безусловно неприемливи. Така че считаме, че първо би трябвало да се възвърне разговорът с сектора, да се преразгледат предложенията и чак тогава да се преценя дали би трябвало да се подвигат някакви ставки “, акцентира Трифонова.

Александър Иванов означи, че намира за неприемливо неналичието на разговор сред ПП-ДБ и ГЕРБ.

„ Г-н Василев като финансов министър беше подсилен от ПГ на ГЕРБ-СДС при приемането на бюджета за 2023 година, където огромна част от ограниченията по отношение на изсветляване на стопанската система и повишението на събиране на данъчни доходи в хазната и осигурителни такива бяха подкрепени, тъй че всевъзможен различен тип ограничения, внезапни придвижвания по отношение на това повишение на данъчни ставки, не е разисквано аргументирано с ПГ на ГЕРБ-СДС и няма да бъде подкрепено на този стадий “, безапелационен е депутатът.

Любен Дилов-син пък изясни, че доста бързо е била отхвърлена концепцията за въвеждане на патентен налог, като уточни, че това е един от инструментите, които могат да създадат диференциацията сред другия вид заведения за хранене и заведения, което сега общото законодателство не прави.

Депутатът акцентира, че това решение на финансовия министър е доста преждевременно и се надява откровено, че Василев просто тества терена и не го мисли съществено. „ Защото, в случай че го мисли съществено, ще срещне доста сериозна опозиция “, сподели още той.

„ В края на октомври би трябвало да бъде импортирано предлагането за нов бюджет, а пък по-рано би трябвало да бъде оповестено и за публично разискване “, означи Дилов и съобщи, че няма да се съгласят с предлагането на Василев, тъй като ще изневерят на това, което са дали обещание. „ А и той самичък изневерява на личните си думи, когато приемахме този бюджет “, добави Дилов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР