ГЕРБ е против връщането на 20% ДДС за ресторантьорите, стана

...
ГЕРБ е против връщането на 20% ДДС за ресторантьорите, стана
Коментари Харесай

ГЕРБ е против идеята на Василев за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите

ГЕРБ е срещу връщането на 20% Данък добавена стойност за ресторантьорите, стана ясно от брифинг в Народното събрание във връзка концепцията на финансовия министър Асен Василев.

26 септември 2023, 13:34

Ведомството на Асен Василев желае връщане на Данък добавена стойност ставката от 20% за ресторантьорите

Десислава Трифонова изясни, че ГЕРБ няма по какъв начин да поддържа повдигането на ставката, тъй като са поели ангажимент пред своите гласоподаватели.

„ Още повече, такива еднолични решения от страна на министъра на финансите, без координиране с политическа партия ГЕРБ, за нас са безусловно неприемливи. Така че считаме, че първо би трябвало да се възвърне разговорът с сектора, да се преразгледат предложенията и чак тогава да се преценя дали би трябвало да се подвигат някакви ставки “, акцентира Трифонова.

Александър Иванов означи, че намира за неприемливо неналичието на разговор сред ПП-ДБ и ГЕРБ.

„ Г-н Василев като финансов министър беше подсилен от ПГ на ГЕРБ-СДС при приемането на бюджета за 2023 година, където огромна част от ограниченията по отношение на изсветляване на стопанската система и повишението на събиране на данъчни доходи в хазната и осигурителни такива бяха подкрепени, тъй че всевъзможен различен тип ограничения, внезапни придвижвания по отношение на това повишение на данъчни ставки, не е разисквано аргументирано с ПГ на ГЕРБ-СДС и няма да бъде подкрепено на този стадий “, безапелационен е депутатът.

Любен Дилов-син пък изясни, че доста бързо е била отхвърлена концепцията за въвеждане на патентен налог, като уточни, че това е един от инструментите, които могат да създадат диференциацията сред другия вид заведения за хранене и заведения, което сега общото законодателство не прави.

Депутатът акцентира, че това решение на финансовия министър е доста преждевременно и се надява откровено, че Василев просто тества терена и не го мисли съществено. „ Защото, в случай че го мисли съществено, ще срещне доста сериозна опозиция “, сподели още той.

„ В края на октомври би трябвало да бъде импортирано предлагането за нов бюджет, а пък по-рано би трябвало да бъде оповестено и за публично разискване “, означи Дилов и съобщи, че няма да се съгласят с предлагането на Василев, тъй като ще изневерят на това, което са дали обещание. „ А и той самичък изневерява на личните си думи, когато приемахме този бюджет “, добави Дилов.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР