ГЕРБ е проевропейска партия, която работи за силна България в

...
ГЕРБ е проевропейска партия, която работи за силна България в
Коментари Харесай

Емил Радев във Видин: Работим за силна България в силен Европейски съюз

ГЕРБ е проевропейска партия, която работи за мощна България в мощен Европейски съюз, тъй че да можем да се употребяваме от всички привилегии, които ни дава участието и да подобряваме средата за живот на хората. Това съобщи при визитата си във Видин претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ Емил Радев, оповестиха от пресцентъра на партията.

Той участва на водосвета, с който беше публично открита предизборната акция на партията във Видинска област. За да се включат в тържествения обред, в църквата „ Свети Николай Чудотворец “ пристигнаха още националният представител и регионален координатор на ГЕРБ Владимир Тошев, кметове на общини, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.

Водосвет отслужи архимандрит Самуил, който пожела на присъстващите благословението, което одобряват посредством ритуала, да бъде за изгода в техните взаимоотношения с всички хора. След водосвета Емил Радев сервира венец в мавзолея на екзарх Антим I.

„ Радвам се, че с всеки минал ден Видин е все по-красив и благоустроен град “, показа Емил Радев пред публицисти. Той посочи, че принос за тази промяна имат привлечените над 100 млн. лева по линия на европейските стратегии.

„ Всеки би трябвало да усети изгодите от европейската взаимност и опцията да се съизмерваме с водещите страни в Европейски Съюз. Затова идните избори са значими. За мнозина Брюксел е някъде надалеч, само че точно с помощта на европейската взаимност, на европейските стратегии, на европейското законодателство ние съумяваме да повишим благосъстоянието на жителите, да обновяваме градската среда, да подобряваме бизнес климата, а оттова и да покачваме приходите “, съобщи Емил Радев.

„ Нека не позволяваме популистките партии, които на процедура желаят разпадането на Европейския съюз, да надделеят на тези избори”, прикани претендентът за евродепутат.

„ През идващия програмен интервал ще се провиснал над 300 млн. лева, които да подкрепят активността на магистрите, правосъдните чиновници, неправителствените организации, тъй че да се усъвършенства равнището на правораздаването. Целта е то да стане по- налично и по-открито, в това число посредством въвеждане на електронно правораздаване “, означи Емил Радев в отговор на въпросите по отношение на стратегия „ Правосъдия”, по която работи като докладчик в Екологичен потенциал.

Емил Радев дефинира като триумф обстоятелството, че Европейската комисия призна за съществуването на двоен стандарт при храните и напитките, за което до неотдавна се отхвърляше. „ Горд съм, че направихме една действителна крачка и това е чисто български принос – аз и сътрудника ми от ГЕРБ Андрей Новаков успяхме да извоюваме пилотен план, който започва от тази година. С бюджет от 1,3 млн. лева програмата ще разреши да се вършат проучвания, ще подкрепя потребителски организации за провеждането на осведомителни акции и даже за завеждане на искове при нарушаване на правата на потребителите “, изясни Емил Радев.

Той напомни, че бяха признати и законодателни промени, предвиждащи съществени наказания при открити нарушавания в размер на 4% от годишния оборот на съответния производител в държавата-членка, а в случай че този оборот не може да се дефинира – в размер на два милиона евро. Кандидатът за евродепутат обаче добави, че битката с двойните стандарти би трябвало да продължи и през идващия мандат: „ Ще настояваме за основаване на европейски централен орган, който да следи в цяла Европа качеството на храните и, несъмнено, да постанова наказания “.

Заедно с Владимир Тошев и членове и симпатизанти на партията по-късно денем Емил Радев се включи в „ зелена “ акция на ГЕРБ – Видин. Засадени бяха 200 рози в Розариума край замъка „ Баба Вида”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР