ГЕРБ е политическата сила събираща най-голяма подкрепа, ако изборите за

...
ГЕРБ е политическата сила събираща най-голяма подкрепа, ако изборите за
Коментари Харесай

Маркет Линкс: ГЕРБ остава водеща политическа сила, ако изборите бяха днес

ГЕРБ е политическата мощ събираща най-голяма поддръжка, в случай че изборите за парламент бяха през днешния ден. Партията събира 22.8% поддръжка. Това демонстрират данните от социологическо изследване на " Маркет Линкс ", осъществено взаимно с БиТиВи.

Проучването е извършено в интервала 10-19 ноември 2023 година измежду 104 пълнолетни жители по методите директно изявление и онлайн анкета.

Моментните електорални настройки демонстрират, че при нови изборите в Народното събрание ще влязат 5 партии. ГЕРБ е първа политическа мощ с 22.8% поддръжка. На втора позиция се подреждат ПП/ДБ със 17,4. Челната тройка се добавя от Движение за права и свободи, които печелят 12,5 % от гласовете.

Четвъртата позиция се заема от Възраждане с 11,1%. Последната партия, която влиза в Народното събрание е Българска социалистическа партия с 9,1 %. Има Такъв Народ, които сега са част от 49 Народно събрание остават под чертата.

Политикът с най-голямо доверие продължава да е президентът Румен Радев . Той се употребява с 42% утвърждение против 38% отрицание. Премиерът Николай Денков има 22% утвърждение и 58% отрицание. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има 20 % утвърждение и 63% отрицание.

Одобрението към съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков е едвам 14 пункта, недоверието е 70%. Слави Трифонов се употребява с 12% утвърждение и 66% отрицание. Корнелия Нинова има 11% утвърждение и 71% отрицание. Най-високо е неодобрението към Делян Пеевски от Движение за права и свободи - 78%. Подкрепата за него е едвам осем %.

Остава висок и процентът на съмнение към институциите. Доверието към държавното управление е 20%, а недоверието - 60 %. Едва 13% е доверието към Народното събрание, а недоверието е цели 63 %.

Според 39% от респондентите държавното управление Денков би трябвало да продължи да работи. На срещуположното мнение са 36% от интервюираните. 25% нямат мнение по въпроса.
 Маркет Линкс: 5-партиен парламент, в случай че изборите бяха през днешния ден
Маркет Линкс: 5-партиен парламент, в случай че изборите бяха през днешния ден

Недоверието към институциите остава високо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР