ГЕРБ е първа политическа сила и мандатът щеше да е

...
ГЕРБ е първа политическа сила и мандатът щеше да е
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Преговорите се провалиха защото ПП-ДБ се държа обидно и неколегиално

ГЕРБ е първа политическа мощ и мандатът щеше да е наш, нямаше по-естествено нещо от това ние да изберем министрите. ПП-ДБ обаче ни тества - трябвало да издържим още 9 месеца, с цел да приказваме за равно споделена отговорност. Това беше обидно и неколегиално от тяхна страна. До последно държаха на следствената загадка и на дата за смяна в управлението на службите. Това сподели Теменужка Петкова от ГЕРБ в ефира на NOVA.
 
" Влязохме в договарянията с градивна настройка, имахме предпочитание за постоянно държавно управление. Не успяхме да стигнем до консенсус по този въпрос. Споровете опираха до постовете и разпределението им. Преговорите се провалиха тъй като ПП-ДБ иска да имат цялата власт. Решение на президента е какъв метод ще схване за служебния кабинет. За нас е добре да се дистанцираме от процеса и министър председателят да е равно далечен от всички партии. Надявам се да бъде взето най-хубавото решение за всички ", разяснява тя. 
 
Според нея ГЕРБ прецизно е следвала конституционния модел на Христо Иванов. " Очакваме да бъдат проведени и извършени почтени избори. Това желаеме от служебния кабинет. Не считам, че той би трябвало да взема дълготрайни решения за България. Ще имаме и работещ парламент, тъй че когато и да е решения могат да бъдат взети от този орган ", уточни Петкова. 
 
Бившият енергиен министър означи, че 100% дял на държавните сдружения няма да бъде желан и решението е признато от отраслова комисия днес. " В този тежък миг не би трябвало да бъдат предприемани дейности, водещи до дестабилизация в бранша ", безапелационна е тя.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР