ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ, каза русенската депутаткаОт

...
ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ, каза русенската депутаткаОт
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Няма разговор аз да съм кандидат за премиер

ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ, сподели русенската депутатка

„ От ГЕРБ опитваме да реализираме консенсус – с контактни групи, евентуално водачът Бойко Борисов няма да е номинацията за министър председател. ”. Това съобщи в предаването „ На фокус ” по Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Като образец за стремежът на ГЕРБ в този момент да са диалогични тя изреди, че техните политически съперници от Политическа партия в този момент желаят и Борисов да взе участие в договарянията за сформиране на кабинет. „ Преди това го пенсионираха, желаеха да се откаже от водачеството. Сега са осъзнали, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ. След като ГЕРБ още веднъж е първа политическа мощ – 2 години хули, обиди, изчегъртване ”, посочи първият резултат на ГЕРБ от предварителните избори от 2 октомври.

„ Ако няма държавно управление, оставаме със длъжностен кабинет, без бюджет. В обстановка, каквато не се знае каква ще е зимата, това би било несериозно отношение и неосъзнаване на обстоятелствата. Ние призовахме да седнем авансово да си отговорим на въпроса – българските политически партии желаят ли законодателния орган на страната да работи. Искаме държавно управление, само че на него му би трябвало поддръжка ”, изясни политическата обстановка Атанасова.

„ Предпочитаме да приказваме по единодушието и да го търсим за политики и цели – по какъв начин ще решим рецесиите. Очертава се евентуално продоволствена рецесия в света ”, посочи тя.

Относно възможностите за съставяне на държавно управление с първия мандат тя цитира декларираното от партийния си водач в с. Малък Поровец, Исперихско, че в случай че всички изключат тези три партии – (ГЕРБ, Политическа партия и ДПС), то даже математически държавно управление не може да бъде формирано. " Избирателите споделиха ясно, че не дават болшинство на нито една партия. Вероятно ни споделиха, че им е омръзнало от избори. Ние предложихме нещо ексцентрично – да се водят диалози в контактна група. Най-странното е някой да откаже разговор ”, съобщи Атанасова.

С „ Възраждане ” даже и контактната ни група не откри отношение.

„ Корнелия Нинова постъпи като общественик. Ние идеологически сме опълчени с Българска социалистическа партия, само че по тематиката избор на ръководител на Народното събрание намерихме допирна точка и това бе рационалният избор ”, изясни Атанасова избора на Вежди Рашидов.

За диалозите с президента Румен Радев тя сподели: „ По някои от тематиките сме съидейници – на България ѝ би трябвало постоянно държавно управление, което да се оправя с рецесиите. Подкрепяме желанието за новите самолети, бихме подкрепили и модернизацията на армията. Нашите връзки са ясни, те са прагматични. Когато става въпрос за България може да споделяме едно и също мнение. Над 5 милиарда лева са вложенията в БА ”. В същото време Атанасова не отговори на репликата, че армията ни е в отчайващо положение.

„ Със сигурност 2-та% за защита от Брутният вътрешен продукт би трябвало да продължи. Ние ще подкрепим плана за решение за рационализация на БА ”, добави Десислава Атанасова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР