ГЕРБ, ДПС и Спас Панчев почетоха Нелсън Мандела. Мандела е

...
ГЕРБ, ДПС и Спас Панчев почетоха Нелсън Мандела. Мандела е
Коментари Харесай

Депутатите почетоха Нелсън Мандела

ГЕРБ, Движение за права и свободи и Спас Панчев уважиха Нелсън Мандела. Мандела е измежду най-изявените борци против апартейда, разгласи Александър Иванов. Той напомни историята и живота на Мандела , който е притежател на повече от 250 награди .

Има и медал Стара планина от 2008 година. 18 юли е разгласен за ден на Мандела. Затова и депутатите от групата за другарство с Южна Африка отдадоха респект на великия герой за независимост и пълноправие.

 Обама подлага на критика Тръмп в тирада за 100-годишнината от рождението на Мандела
Обама подлага на критика Тръмп в тирада за 100-годишнината от рождението на Мандела

Обама осъжда политиците, които отхвърлят обективната действителност и си играят със страха на хората

Нѐлсън Холѝлала Мандѐла (18 юли 1918 - 5 декември 2013 г.) е южноафрикански политик от народността кхоса, президент на Южноафриканската република от 1994 до 1999 година, първият определен с всеобщо гласоподаване . Преди това Мандела е измежду изявените съперници на апартейда и началник на " Умконто ве сизве ", въоръжената организация на Африканския народен конгрес.

През 1962 година е наказан на пожизнен затвор за саботажи и други закононарушения. Прекарва в пандиза 27 години, по-голямата част от които на остров Робен. След освобождението си през 1990 година Нелсън Мандела води п реговорите с държавното управление, довели до установяването на многорасова народна власт в страната през 1994 година

Като президент Мандела слага акцент върху помиряването на нацията и води политика на битка с бедността и неравенството в страната . Автор е на книгите " Няма лек път към свободата " (1965), " Готов съм да умра " (1979) и други. Мандела почива на 5 декември 2013 година на 95-годишна възраст в болница в Йоханесбург от белодробна зараза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР