ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ застанаха заедно срещу Лукойл“ в Росенец“ГЕРБ,

...
ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ застанаха заедно срещу Лукойл“ в Росенец“ГЕРБ,
Коментари Харесай

Вечерни новини: Държата си взима „Росенец“ от „Лукойл“; Още европари за метрото на София

ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ застанаха дружно против „ Лукойл “ в „ Росенец “
ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ внесоха законопроект, с който се цели преустановяване на концесията на съветската компания „ Лукойл “ върху пристанище „ Росенец “. Под общия документ подписите си сложиха Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Петър Чобанов, Делян Пеевски, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Кирил Петков. Предложението минава през корекция в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.
Кабинетът пренасочва евросредства към метрото на София
Разширението на третия лъч на метрото в София и новите метровлакове са измежду плановете, които ще се дофинансират от приключващата в края на тази година европрограма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година Така средствата по нея ще могат да бъдат изцяло усвоени до края на годината, когато изтича и срокът за допустимост на разноските.
Министерски съвет утвърди основаването на института за разбори на Асен Василев
Правителството утвърди основаването на Институт за стратегически разбори и прогнози под директното послушание на финансовия министър Асен Василев. Именно негова бе и концепцията за новото звено, а предлагането за основаването му бе оповестено за публично разискване още в първите дни от живота на новия кабинет.
Опит за реванш? ПП-ДБ оферират „ Авиоотряд 28 “ да стане държавна компания
Държавният авиационен оператор, или така наречен „ Авиоотряд 28 “, който дава отговор за полетите на президента, премиера, ръководителя на Народното събрание и министри, да бъде преобразуван в еднолично комерсиално сдружение със 100% държавно присъединяване в капитала. Това плануват промени в Закона за гражданското въздухоплаване, внесени от „ Продължаваме промяната – Демократична България “.
Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия оферират промени при майчинството
Трите години майчинство да бъдат приети за застрахователен стаж без значение при какви условия се излиза в пенсия. Това оферират депутатите от Движение за права и свободи като промени сред двете четения на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО). Идеята на Движението не е нова, само че няколко пъти към този момент не минава в Народното събрание.
„ ИТН “ още веднъж предлага партийната дотация да стане 1 лев
„ ИТН “ още веднъж предлага партийната дотация да бъде понижена от 8 на 1 лев на получен глас на изборите. Промяната е залегнала в предложенията на партията към проектобюджета за тази година, направен от Асен Василев.
Нидерландската Nedschroef откри цех за 60 млн. лева в Стара Загора
Базираната в Холандия инженерингова и индустриална компания Royal Nedschroef Holding откри завода си за автомобилни елементи в Стара Загора. Инвестицията е за над 50 млн. лева
Бордът по туризъм предлага страната да заплаща 10% от ваканциите на българите
Държавата да поеме към 10% от ваканцията на всички българи. Това оферират от Националния ръб по туризъм (НБТ) като вид, посредством който да се подкрепи трайно бранша. Идеята е всеки български жител да има достъп до ваучери, с които да отиде на отмора. Пред Economic.bg ръководителят на Борда Полина Карастоянова подсети, че сходна мярка имаше по време на Коронавирус. Тя е безапелационна, че в сегашната икономическа обстановка страната ни има още по-голяма потребност от този тласък.  
Британска самолетна компания стъпва на карго пазара в България
Британската компания за авиационни услуги Menzies Aviation навлиза на карго пазара в България. Това се случва посредством съглашение за придобиване на мажоритарен дял в българката „ Карго Хендлинг Сървисиз “, основана на Летище София, оповестява SeeNews, базирайки се на публична информация от компанията.
Как се образуват цените на парцелите в България?
Въпросът по кое време ще поевтинеят парцелите е безконечен. Но отговорът става все по-труден. На дневен ред обаче излиза и въпросът по какъв начин се образуват цените на парцелите. Според изпълнителния шеф на АДРЕС Гергана Тенекеджиева цените са разследване от естествения ход на пазара: в случай че търсенето надвишава предлагането, усилват се покупко-продажбите, покачват се цените; в случай че търсенето е под предлагането, понижават покупко-продажбите, спадат цените.
Келнер, сметката... апелирам!?
Скандалът със сметка от 450 лева за три пържоли във Варна повдигна доста въпроси, свързани с правилното държание на бизнеса у нас
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР