ГЕРБ, ДПС и пишман националистите от Възраждане вече не крият,

...
ГЕРБ, ДПС и пишман националистите от Възраждане вече не крият,
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и Копейкин вече не крият, че са в един отбор

ГЕРБ, Движение за права и свободи и пишман националистите от „ Възраждане ” към този момент не крият, че играят в един тим. Narod.bg пръв сигнализира, че хунтата на Бойко ще се опита да се върне във властта точно с поддръжката на партията на Ахмед Доган и патриотаря Костадин Костадинов – Коста Копейкин.

Задкулисието пролича ясно през днешния ден, когато се оказа, че ръководещата коалиция ще би трябвало сама готви промени в правосъдната власт. Това се разбра след двучасов спор сред депутатите в Народното събрание.

Народните избраници назначиха краткотрайна комисия, която да изготви промени в конституцията, свързани със правосъдната власт по предложение на „ Демократична България “. Идеята бе в нея да влязат по двама представители от партия.

ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ обаче въобще отхвърлиха да предложат свои хора за комисията.

Положихме старания да има градивен разговор, не приехте подадената ръка, по тази причина – приятна работа, стимулира отхвърли шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Не успяхме да се убедим в целесъобразността на тази комисия и в такива полемики, които целят да тупат топката, сподели пък зам.-шефът на „ Възраждане “ Цончо Ганев.

Начело на комисията в този момент ще застане съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, а член от обединението ще е Атанас Славов. От „ Продължаваме промяната “ влизат Стоьо Стоев и Рена Стефанова, от Българска социалистическа партия – Филип Попов и Явор Божанков, от Има Такъв Народ – Ива Митева и Андрей Михайлов. Комисията ще работи 6 месеца.

Депутатите обаче два часа се караха би трябвало ли да има такава комисия, кой би трябвало да мисли измененията и даже стигнаха до обиди един към различен за това кой и по какъв начин е подвел гласоподавателите си и по какъв начин една партия се е държала към друга.

За да търсим единодушие, избрахме да не внасяме наш законопроект, тъй като това щеше да значи да сложим всички партии отвън болшинството пред приключен факт – „ вие подкрепяте ли нашия законопроект “.

Въпреки че имахме задоволително подписи да го внесем, счетохме, че е редно да създадем площадка, на която да търсим допирните си точки. Целта е всеки на равноправни начела да взе участие, сподели при започване на дебатите Христо Иванов.

Само няколко месеца преди днешната дата, ГЕРБ потеглиха по същия път. В рамките на един ден един министър спретна едни бързички оферти за смяна в конституцията. Не мога да приема вашите доводи и че по този начин оповестената смяна настава.

За следващ път следим това, което се случваше 12 година От всички думи, които изговорихте, че всичко ще е навън, извинявайте, само че къде са измененията? Не е съществено да променяме на парче конституцията. Как да подкрепим нещо, което нямаме визия какво ще е?, скочи Цончо Ганев от „ Възраждане “.

Какво значи – няма да внасяме в този момент, макар че имаме нужните подписи. Вие прочели ли сте по какъв начин се внасят промени в конституцията или вашият наставник Прокопиев не ви е научил? От дребен знам думите –

в случай че не желаете да се прави една работа, създайте комисия, в този момент ги разбирам. Комисия се прави по съответен мотив, изследване на въпрос или анкета. Г-н Прокопиев анкета ли ви накара да вършиме или вършиме комисия, тъй като не ви е останала такава, която да председателствате?, обърна се към Демократична България Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

Първо – вършим същото като ГЕРБ, които извадили законопроекта, след това – къде е законопроектът. Искате да се скараме, всеки приказва за своя приказен другар, има такава фигура в детската логика на психиката. Идеята е всички да участваме в тази комисия и да сме сигурни, че ще се чуе всяко мнение. Знам, че когато олигархията е в залата, това е мъчно, сподели Иванов.

Да, олигархът и медиен монополист е тук в залата, а вашата група е формалният представител на този олигархичен медиен кръг, отвърна му водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Лятото на 2020 година казахте, че с терористи няма да преговаряте, в този момент явно сте подготвени. Има ли някой смелостта от вас да излезе на тази естрада и да каже – желаеме да приказваме с ГЕРБ, да го каже на своите гласоподаватели, които до през вчерашния ден са били убеждавани, че ние сме мафиотска конструкция, запита Тома Биков от ГЕРБ.

Колегите от Има Такъв Народ още ли държат прокурорите да се избират директно? Тук не е въпросът имате ли единение с опозицията, а в ръководещото болшинство за измененията. За мен това е повода да нямате съответно предложение, тъй като самите вие знаете, че нямате, продължи Биков.

Нормално е в ръководещото болшинство да има разлики. Ние въпреки всичко сме разнообразни политически субекти, само че всички имаме едно и също схващане и цел. Начинът, по който работи прокуратурата изключително с този човек е отвратителна. Да, моето мнение е, че ГЕРБ е мафиотска организация, само че вие имате да извървявате път да ви одобряваме като естествена партия, настоя зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Той обаче отнесе наказване „ забележка “ от шефа на Народно събрание Никола Минчев, тъй като обидил ГЕРБ, а по-рано споделил на народен представител от „ Възраждане “, че изявлението му е жалко.

Цивилизационно изпитание е да спрем да се съдим. Кой какъв е се дефинира през неговите дейности, скара им се Иванов.

Казахте да извървим път, с цел да сме станели като вас, недай Боже. Това значи ГЕРБ да стане от първа мощ пета за три месеца, нещо което не се е случвало от 12 година, продължи обаче Биков.

Като говорите за корупция кажете на вашия водач (бел. а. – Слави Трифонов) най-сетне да си подаде декларацията в КПКОНПИ. Аз три пъти депозирам декларация, изтъркаха ми се пръстите да пиша едно и също, направи се на проницателен приключилият китара в ЮЗУ гербопитек.

Narod.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР