ГЕРБ, ДПС и ОП бранят със зъби и нокти статуквото.

...
ГЕРБ, ДПС и ОП бранят със зъби и нокти статуквото.
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ, ДПС и ОП бранят със зъби и нокти статуквото

„ ГЕРБ, Движение за права и свободи и Оперативна програма бранят със зъби и нокти статуквото. На съвещанието на КСНС не стигнахме до единодушие - усещането ми е, че статуквото се бореше с всички сили, с цел да няма смяна. Демонстрираха много надменно държание и недоумение, че имаме тежки проблеми с корупцията, със обществената политика, с бедността ".
 Борисов след КСНС: Предложеното беше избирателен подарък за Нинова  Няма единодушие след консултативния съвет против корупцията при президента
Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия след съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

Тя уточни, че са се обрисували две линии на държание - ръководещите са твърдяли, че няма потребност от промени в законодателството и че казусът с жилищата е решен. Другата линия, по думите ѝ, е предлагането на президента за декларация с съответни промени и нейното предложение с три съответни промени.

„ В последна сметка не постигнахме единодушие ”, установи Нинова.

„ Мисля, че ограниченията, които внесе президентът и тези, които аз внесох, от името на Българска социалистическа партия, съответстват с мисленето на хората ”, разяснява тя.

Председателят на Българска социалистическа партия цитира декларацията, в която се споделя, че корупцията е епидемиологичен проблем по високите етажи на властта, включитено и в институциите, които би трябвало да се борят против нея - освен това, изобличаването на корупцията е оставено на медиите и жителите, а страната бездейства.

По думите ѝ против този текст се е оповестил Борисов.

„ Това единствено Българска социалистическа партия ли го твърди, или хората го виждат? ”, попита риторично Нинова. „ Премиерът се базира на оставките и сподели, че казусът е решен. Човекът със знаковата оставка, Цветанов, разгласи обществено, че няма кой да го накаже, че някой ден ще му се извиняват, в този момент ще завежда каузи. Това възприятие за виновност ли е или вдишване на отговорност? Това е надменност, безотговорност и безочливост ”, безапелационна бе Корнелия Нинова. " В един и същи ден в болничното заведение в Ямбол даваха фрагменти по какъв начин няма асансьори, околните на болните ги качват три етажа нагоре, а на Цветанов персоналният му асансьор го качва в хола му от първия етаж ”, съобщи Корнелия Нинова. „ Има кой да ги накаже, тъй като на 26 май има избори ”, безапелационна беше тя.

По мотив настояването на Българска социалистическа партия за смяна в пълномощията на основния прокурор, водачът на левицата разяснява: „ Има няколко прокурорски акта, които не подлежат на правосъден надзор – например- отвод да се образува произвеждане. Това е безотговорно решение на прокуратурата и може да се злоупотребява с него конюктурно. Ние предлагаме да се промени законът, тъй че съдът да може да управлява и тези актове ”.

„ Как може Цветанов да избира Пламен Георгиев, а Пламен Георгиев да ревизира Цветанов? " - попита още Нинова. „ Въпросът е кардинален. Утре ще управляваме ние – не е добре да си избираме хората, които ще ни ревизират ”, изрази мнение тя. Нинова напомни, че от Българска социалистическа партия са предложили цялостен закон по този въпрос- да има съвместен надзор на управляващите. Председателят да се избира от президента, а заместниците – от Народното събрание, с цел да може, по думите й, двете управляващи да упражняват съвместен надзор и въздържане, както е записано в Конституцията.

„ Защо не приказваме за европейска прокуратура и госпожа Кьовеши? ”, попита Корнелия Нинова. Тя изясни, че на съвещанието на КСНС е сложила въпроса- по какъв начин ще се избират европейските прокурори в България, само че не е получила отговор. „ Искам да приказваме за младежка гаранция, минимална европейска заплата, минимална европейска пенсия ”, заключи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР