ГЕРБ, ДПС и ИТН гласуваха заедно да премахнат конкуренцията за

...
ГЕРБ, ДПС и ИТН гласуваха заедно да премахнат конкуренцията за
Коментари Харесай

Кирил Петков скочи срещу ГЕРБ и ДПС: Днес вдигаме високо червения флаг

ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ гласоподаваха дружно да отстранен конкуренцията за евентуалния строител на новите мощности за АЕЦ „ Козлодуй “. Това значи, че тези „ атомни енергетици “ в залата взеха решение, че единствено една компания може да строи. Имаше отчет от министъра, съгласно който най-малко две компании би трябвало да бъдат позволени, само че не – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ взеха решение, че единствено една компания може да строи. Това заяви пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Според него елиминирането на конкуренцията крие голям риск, че няма да бъде реализирана най-хубавата цена, както и че е допустимо „ българските жители да платят през цената за тока за това наслаждение от днешното гласоподаване “ да има единствено една-единствена компания.

Всеки път, когато се направи нещо против публичния интерес, ние постоянно ще го споделяме. Това решение не е финалното, само че ние подвигаме високо аления байрак. Когато Народното събрание избира да бъде строителят на един от най-големите планове в България, без да се вслушва в министъра на енергетиката, ние ще подвигаме аления байрак и ще споделяме кое не е вярно. Парламентът би трябвало да прокарва закони, а не да избира фирмите-строители, изясни Петков.
Бившият министър председател беше безапелационен, че няма да се допусне ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат болшинство в регулаторите и службите.

Това доверие, което би трябвало да има сред едни сътрудници, го няма. С такива решения се потвърждава нашата теза, че би трябвало да има равнопоставеност, тъй като в случай че има превес на едната страна, то този превес ще докара до решения, които са против публичния интерес, сподели той.

Относно трусовете в ръководещата „ сглобка “, Кирил Петков уточни, че от ПП-ДБ ще чакат някакво предложение от страна на ГЕРБ, а освен да споделят „ не сме съгласни с това или това “. По думите му България няма потребност от „ кулоарни мнения “, а от верни решения в Народното събрание и поемането на отговорност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР