ГЕРБ, ДПС и Има такъв народ (ИТН) ще си поделят

...
ГЕРБ, ДПС и Има такъв народ (ИТН) ще си поделят
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и ИТН ще си поделят на пропорционален принцип министрите в проектокабинета

ГЕРБ , Движение за права и свободи и " ИТН " (ИТН) ще си поделят съразмерно съгласно броя на депутатите си министерските постове в проектокабинета на Мария Габриел. Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в неделя.

Думите му идват, откакто водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов " държавно управление от специалисти ", а по-късно и Движение за права и свободи удостовери, че и министър председател Мария Габриел. Самата Габриел по-рано заяви, че ще предложи " експертно държавно управление със период от една година на основа на цели ".

Пред бТВ в неделя Делян Добре сподели, че чака министрите в проектокабинета да бъдат към 20, а постовете им да бъдат разпределени сред подкрепящите партии на симетричен принцип съгласно това какъв брой депутати има всяка от тях в Народното събрание.

По думите му Движение за права и свободи ще получи от 3 до 5 министри, Има Такъв Народ като най-малка партия в Народното събрание ще има 2, а останалите 13-15 министерски поста ще са за специалисти, препоръчани от ГЕРБ.

" Вероятно нито един министър, който е бил министър по времето на ГЕРБ, няма да е в този момент препоръчан в кабинета на Мария Габриел, с цел да опитаме да създадем един финален опит този кабинет да получи по-широка поддръжка, освен от Движение за права и свободи и и Има Такъв Народ ", сподели Добрев.

Ден по-рано неговата съпартийка Теменужка Петкова сподели, че ГЕРБ в състава на проектокабинета. Тя добави и че той към момента не е дефинитивно решен.

за сформиране на държавно управление като претендент за министър председател от партията, спечелила най-вече гласове на изборите на 2 април - ГЕРБ. През последната седмица тя търси поддръжка за кабинет, тъй като партията ѝ няма задоволително депутати за болшинство. Тя сподели, че, макар че не събира болшинство.

ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ имат общо 116 депутати в Народното събрание. За болшинство са нужни най-малко 121 народни представители. Другите партии в Народното събрание – " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), " Възраждане " и Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че няма да поддържат кабинет с мандат на партията на Бойко Борисов.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР