ГЕРБ, ДПС и БСП гласуваха да се върне хартиената бюлетина.

...
ГЕРБ, ДПС и БСП гласуваха да се върне хартиената бюлетина.
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“: ГЕРБ, ДПС и БСП е коалиция на фалшификацията

„ ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия гласоподаваха да се върне хартиената бюлетина. Нека да кажем ясно – това не е коалиция на хартиената бюлетина, това е коалиция за имитация на вота на българските жители “. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков по време на изказване в Народното събрание, откакто по-рано на първо четене бе гласувано хартиената бюлетина да се върне.

„ Напълно е неприемливо това, че от всички проблеми на българските жители – и с приходите, и с горивата, и с инфлация, те взеха решение, че най-важното решение, което би трябвало да се вземе, е това връщане обратно към годините на прехода “, сподели още той и уточни, че ще даде думата на Бойко Рашков, който да показа „ справедливи обстоятелства по какъв начин хартиената бюлетина подменя вота “.

„ ИТН “ не влезе в Народното събрание поради 4000 гласа. В последните избори, когато имаше хартиени бюлетини, имаше над 160 000 недействителни бюлетини. Ето за какво ще продължим да се борим. Задкулисието се пробва да се върне назад на сцената. Явно битката ще е дълга “, сподели още Петков.

Бойко Рашков пък сподели протоколи от изборния развой, които са „ безспорни неразбираеми “.

„ Машинното гласоподаване е въведено точно с цел да се избегнат всевъзможни опити да се манипулира вота “, сподели той и уточни, че броят на недействителните бюлетини във времето, когато у нас се е гласувало с хартиени бюлетини, е стотици хиляди.

„ Връщането на изборната бюлетина значи връщане към едно минало, в двупотопно гласоподаване на хартия. Не се разисква по какъв начин да се усъвършенства гласуването с машини, да се вкарат и други модерни способи за гласоподаване, тъй че всеки един да може да гласоподава, в това число от своя дом “, сподели още Рашков.

„ Свидетели сме на богата правосъдна процедура на пазаруване и пласиране на гласове. Тя беше най-разпространена, когато в нашата страна се гласуваше единствено с бюлетина. Майстори в това се обрисуваха във времето обратно ГЕРБ и Движение за права и свободи “, добави той.

„ С въвеждането на машинното гласоподаване в известна степен се тушира опцията да се трансформира вота на жителите, само че не спря престъпния избор. Двете партии продължиха да купуват и продават гласове “, безапелационен бе той.

Рашков уточни като образец водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е определен с 42 преносими секции в Кърджали. „ 42 случая има, в които сякаш жителите, гласоподаватели са декларирали в общината, че желаят да гласоподават с преносима изборна секция. От тези 42 случая има формирани досъдебни производства и се води следствие, тъй като част от тези жители не са знаели, че са били заболели и би трябвало да гласоподават с преносими секции. Така се избира този водач “, съобщи Рашков.

„ Това явно не е същински политически водач, в случай че фактически министерството на вътрешните работи беше милиция, той нямаше да е в парламентарната зала “, добави той.

Михал Камбарев от Политическа партия пък показва по какъв начин една бюлетина може да бъде превърната в недействителна, като намастили палеца си с химикал и изцапа лист хартия с мастило. В изборния развой сходно изцапване би направило бюлетината недействителна.

Камбарев напомни и казусът с изтеклото видео от съвещание на ГЕРБ – Пловдив, в което Иван Тотев от ГЕРБ споделя по какъв начин недействителните бюлетини не са мечтаният от партията брой.

Милен Матеев от Политическа партия пък разяснява, че „ естественият законодателен развой за приемане на един законопроект е 44 дни “. „ В момента хартиената коалиция е на път да сложи парламентарен връх – пробват се да прокарат законопроект за 14 дни. Ясно е на всички за какво “, сподели той.

„ Продължаваме напред, ще се борим на всяка крачка, с цел да може българският народ да знае, че има 53 депутати в Народното събрание, които пазят техния избор и са срещу всички опити за фалшификации. Ние сме тук, „ Продължаваме промяната “, приключи изказването Кирил Петков.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР