ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход искат освобождаването на председателя

...
ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход искат освобождаването на председателя
Коментари Харесай

Депутатите освобождават спешно шефа на Сметната палата - Политика

ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Български напредък желаят освобождението на ръководителя на Сметната палата. Проектът за решение влезе изключително в дневния ред на депутатите. 

Шефът на Сметната палата би трябвало да се яви незабавно в Народно събрание. 

Депутатите одобриха в дневния ред на Народното събрание да бъде включен и Законопроектът за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания с вносител Десислава Атанасова (ГЕРБ).

Парламентарният надзор се отсрочва за изключително съвещание във вторник, а през днешния ден съвещанието на Народно събрание ще продължи до разглеждането на тези точки. 

Снощи с 20 гласа " за " парламентарната правна комисия го одобри на първо четене. Така комисията поправи неточност на Народното събрание, което в средата на декември отхвърли сходни законопроекти на Министерски съвет и на Надежда Йорданова от " Демократична България " и блокира Плана за възобновяване и резистентност.

Причината - въвеждането на отбрана за лицата, подаващи сигнали, е основна промяна в Плана за възобновяване и резистентност.

Законопроектите предлагаха основаването на обединен централен орган за външно подаване на сигнали, като за осъществяването на тези функционалности е избрана Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество. Предвижда се тя годишно да изпраща на Европейската комисия данни за броя на постъпилите сигнали, осъществените инспекции и резултатите от тях, както и да разгласява на интернет страницата си тази информация. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР