ГЕРБ допуска грешки заради липсата на алтернатива. Това каза Цветан

...
ГЕРБ допуска грешки заради липсата на алтернатива. Това каза Цветан
Коментари Харесай

Цветанов: ГЕРБ допуска грешки заради липсата на алтернатива

ГЕРБ позволява неточности поради неналичието на опция. Това сподели Цветан Цветанов в изявление за Novini.bg. Бившият заместник-председател на Политическа партия ГЕРБ е непрекъснат представител в УС на Европол от 25 септември 2018 година През септември 2019 година основава Евро-атлантическия център за сигурност.

 

``
реклама

Каква е била 2019 година за него, какъв е анализът му за миналите избори за евродепутати и локална власт, каква е силата на политиката, какъв брой рискови са подправените вести за демокрацията ни, разяснява Цветан Цветанов в изявление за Novini.bg.

„ Хубавото е в живота, че не можеш да начертаеш всичко, само че това, което си говорихме преди година, общо взето, се извърши - извършиха се всички значими стратегически решения в Народното събрание, значимите избори за евродепутати и локална власт. При мен обаче се получи една динамичност – от управителна позиция в Политическа партия ГЕРБ към този момент съм редови член на ГЕРБ и се наложи да начертая пътя си от средата на годината. Хубавото е, че не взимам прочувствени решения и когато се съсредоточвам и проучвам обстановката, постоянно взимам решения с по-дългосрочна вероятност. И тъкмо поради това за мен е извънредно наслаждение, че съумях да привлека едни почтени специалисти и успяхме да създадем Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС).

Това за мен е извънредно положително предизвикателство, тъй като Центърът ще продължи този път, който съм вървял и отстоявал интензивно в политиката. За мен по-важно е това, което се случва през днешния ден, тъй като това може да направи по-сигурна страната ни “, съобщи Цветанов.

Дейностите на ЕАЦС са доста ясни написани в нашия уебсайт и правилник.

Центърът ще се занимава с всички браншове, които са свързани със сигурността – подправените вести, енергетиката, хибридната война, трафикът на хора и други, изясни пред NOVINI.BG Цветанов.

На въпрос ще прерасне ли в политически план неправителствения му план Цветанов отговори, че счита, че в страната има потребност от един евро-атлантически глас. „ Към сегашния миг аз съм редови член на ГЕРБ, не съм пропуснал нито едно заседание на партийната организация. Самият живот ще дефинира какво ще стане, само че към сегашния миг нямам съществени упоритости и не съм мислил по тази тематика “, сподели той.

„ В момента съм се концентрирал оптимално съществено в неправителствения бранш. Искаме да създадем преносими семинари и да не отхвърляме всичко, което се е случило през последните години. В тази връзка ще се състои кръгла маса. Това ще е първото събитие на ЕАЦС. То ще се състои на 3 декември в 18.00 часа в зала „ Мусала “, където дружно с представители от Центъра и други ще приказваме за това къде бяхме, къде стигнахме и какво ще желаеме да се случи отсега нататък. 15 посолства обявиха предпочитание за присъединяване “, разгласи извънредно Цветанов пред NOVINI.BG.

Той направи и един бърз прочит на двата вота, които отминаха.

„ Бяха реализирани две цели. ГЕРБ стана първа на евровота. На локалните избори ГЕРБ също е първа политическа мощ. Но всички партии направиха разбори, че са постигнали висок резултат и са задоволени от това, което се случи. Нямаше обаче политическа мощ, която направи справедлив разбор. Всеки съобщи, че се е показал добре и никой не разяснява позволените неточности. Аз не считам, че е правилно да влизам в тези елементи. Но мога да доклада, че ГЕРБ има загуба от 2015 година с към 150 000 гласа. Нека да не забравяме, че в тези локални избори ГЕРБ взе участие в коалиция с няколко партии, като главен сътрудник бе Съюз на демократичните сили.

,,Всеки да си направи извода. Загуба имаше и в София, в огромни градове. Това може да бъде променено с деен разговор “, сподели Цветан Цветанов.

На въпрос той взе участие ли в сходен разговор Цветанов отговори, че поддържа връзка единствено с първичната организация и с сътрудници из страната, с които има построено доверие.

„ Аз считам, че е по-добре на по-късен стадий да се направи разбор и да се откри дали има разговор, обективност, дали всеки един носи отговорността си. Мога обаче да направя един извод от цялостната обстановка след евроизборите и локалния избор. След локалния избор се вижда, че парламентарната съпротива в българския парламент не е в положение да предложи опция и тъкмо по тази причина изборният резултат, който беше регистриран след изборния развой, се вижда, че днешното ръководство е без конкуренция към сегашния миг. Днешното ръководство обаче има отсреща си една извънпарламентарно показана общественост, която желае да се генерира някаква опция. В момента, може би поради процесите, които има в Българска социалистическа партия, не могат да се формулират верните други възможности и това дава опция ГЕРБ да позволява от ден на ден и повече неточности. Много по-работещо е едно ръководство, когато има конфликт на хрумвания “, сподели Цветанов.

В момента държавното управление е устойчиво, нямат забележима опция, означи изрично той.

Според него всяка една проба-грешка е капка, която влиза в отрицателното поле на ГЕРБ и ще изиграе неприятна смешка на партията при едни последващи парламентарни избори.

„ Точно това би трябвало да бъде главен акцент: когато се взима едно решение, то би трябвало да бъде задоволително добре обосновано “, съобщи той.

Цветанов показа още, че не счита, че може да се получи искра от политическия план на Слави Трифонов, тъй като вижда повече популизъм.

Като специалист Цветанов разяснява и подправените вести:

„ Фалшивите вести изиграха основна роля, главният обвинен е съветската страна, която желае да има дестабилизиран Европейски съюз. Знаете какви бяха свадите в доста европейски страни. За битката с подправените вести би трябвало да се търси и страната. С подправени вести, с хибридни офанзиви може да се застрашат устоите на демокрацията, на единството на Европейски Съюз. Всеки един, когато оповестява избрани данни, те би трябвало да бъдат тествани и да могат да бъдат проверими. Затова обективните медии, каквато е и медията NOVINI.BG, би трябвало да противодействат на подправените вести “, съобщи Цветан Цветанов.

На прага на новата 2020 година той съобщи, че най-важното е да се отделя повече време на околните хора.

„ Чак в средата на 2019 година видях фамилията си и през лятото не стоях на телефона си, а имах опция да се насладя на прелестната си брачна половинка и трите си дъщери “, сподели пред NOVINI.BG Цветан Цветанов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 3 минути) Рейтинг: 701 | Одобрение: -3334 Ние не сме безгрешни, само че какво беше преди? Инфлации, празни магазини, нямаше плодове, комунягите крадяха на пакост от заводите! Сега всеки интелигентен и просветен човек се осъществя! САМО ГЕРБ! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР