ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент,

ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент, ...

ГЕРБ до последно ще крие своя кандидат за президент


ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент, заради възможни атаки срещу него, съобщи Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени - ГЕРБ, предаде БТА.

Лидерът на партията коментира, че само медийни публикации, че бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балов може да бъде кандидат за президент наГЕРБ, са предизвикали уволнението му от болницата без други мотиви.

Борисов се оплака от политически репресии и във връзка с коментари на служебния министър на културата Велислав Минеков, че ГЕРБ трябва да в административната сграда на НДК.

"Ако искат да дойдат с Рашков и да изгонят хората от офисите, да дойдат. Ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията LIBE (Комисията за правосъдие и вътрешен ред към Европейския парламент - бел. ред.), с безобразията на уж един служебен кабинет, който би трябвало само да организира изборите", заяви Борисов.
Бившият премиер коментира още, че от служебното правителство се очаква само да организира честни избори, но те няма да бъдат честни.

По-рано днес (26 септември) коалицията между ГЕРБ и СДС подаде документи за участие в парламентарните избори, насрочени за 14 ноември. Те ще бъдат във формат 2 в 1 - едновременно с първия тур на президентските избори.

Според коментар на икономиста Любомир Каримански от "Има такъв народ" (ИТН) една от обсъжданите кандидатури за . В момента тя оглавява Международния валутен фонд (МВФ), но иметоù беше забъркано в международен скандал с класацията за бизнес на Световната банка.

Според Каримански Георгиева е водила и други разговори с български институции за заемането на различни позиции в страната.

Източник: investor.bg