ГЕРБ дадоха пресконференция броени часове преди в парламента да започнат

...
ГЕРБ дадоха пресконференция броени часове преди в парламента да започнат
Коментари Харесай

Борисов обяви война на най-новата коалиция, сформирала се днес следобед

ГЕРБ дадоха конференция броени часове преди в Народното събрание да стартират консултациите за осъществяване на първия мандат за кабинет, управителен от проф. Николай Габровски.

Съществуването на нова коалиция разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя се състои от всички партии без ГЕРБ,ДПС и Демократична България, съобщи БЛИЦ.бг.

„ Аз ги следя. Днес следобяд видях новата коалиция " Лукойл ".Днес обединението " Лукойл " не поддържаха да връщаме 1 лев на българските консуматори от елементарната нафта и бензинът- А-95. За следващ се откроиха от една страна евроатлантическите партии в България, а от друга - партиите на Лукойл, които поддържат експанзията на Путин в Украйна ", сподели Борисов.

По думите на водача на ГЕРБ, че не всичко е изгубено и ще има борба в пленарна зала. " Милиарди са изтекли от вашите джобове ", сподели той.

След него думата взе и Делян Добрев, който изясни, че Промяната са " се напечелили ", само че не вършат нищо за жителите.

" Миналата година " Лукойл " е работил с 50% съветски нефт и 50% различен. Тезата, че не можем без съветски нефт, издъхва. Тази година работят с него, тъй като е с 1 лева на литър по-евтин. Но той не отива при българските консуматори, а в швейцарски сметки ", изясни Добрев.

" Ако приемем, че облагата е 2,1 милиарда лева на година - за какво в този момент не ги дадат, а от следващата година. Те тази година са се напечелили. 700 млн. лева могат да дадат, който е 33% за облагане на сръхпечалбата ", попита Борисов.

" Проф. Габровски има всички пълномощия да си прави срещи и диалози. Ние сме дали обещание, че с първия мандат ще има експертно държавно управление. Всички решения си ги взима той, ние му оказваме помощ с писма и други неща. Той е акредитиран да направи всичко, с цел да има постоянно държавно управление ", съобщи Борисов по тематиката за кандидатурата на Николай Габровски за министър председател.

Той отхвърли по време на визитата си в Истанбул предходната седмица да е имал среща с турския президент. " Бях там на вечерня, да бият камбаните на Св. Стефан с вселенския патриарх и Йерусалимската черква. За да дадат подаяние за нашия храм в Южния парк. Дето се споделя слагаха ме на престол, аз не желаех да седна. От там на колата и може да се ревизира по кое време сме минали границата. Ако се бях срещнал с Ердоган, за мен това щеше да бъде чест и щях да го оповестя. Мигрантската рецесия без тях не може да се овладее ", добави той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР