ГЕРБ да осъди сурово поведението на лидера на ″Атака″ Волен

...
ГЕРБ да осъди сурово поведението на лидера на ″Атака″ Волен
Коментари Харесай

Демократична България иска ГЕРБ да осъди поведението на Волен Сидеров


ГЕРБ да осъди сурово държанието на водача на ″Атака″ Волен Сидеров и визитата му в Крим. Това изиска новото обединяване ″Демократична България″.

В позиция, изпратена до медиите, обединението оповестява, че ″протестира остро против мълчанието на премиера Борисов, на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и на ръководителя на парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ във връзка със скандалното посещаване в Крим на Волен Сидеров и други депутати от „ Атака “, сред които заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев″.

Новата групировка напомня, че ″става дума за украинска територия, окупирана от Русия и анексирана от нея. Анексията не е приета от Организация на обединените нации и е обект на наказания от страна на Европейския съюз и всички наши съдружници в НАТО″.

″Настояваме Борисов и ГЕРБ да осъдят сурово държанието на Сидеров и компания като жестоко нарушаване на интернационалното право и на политиката на Европейския съюз и НАТО към анексията на Крим″, желаят трите партии в ″Демократична България″.

ДСБ, Да, България и Зелените оповестяват още, че считат желанията на президента Радев да посети Русия за ″нецелесъобразни, изключително след скандалното държание на съветския патриарх наскоро у нас и в изискванията на продължаваща хибридна война на режима на Путин както против България, по този начин и против доста от нашите сътрудници в Европейски Съюз и НАТО″.

″След снишаването на Борисов във връзка случая Скрипал, България дефинитивно ще затвърди нежелания си облик на ″троянски кон “ на путинския режим в Свободния свят и ще повреди националните ползи на родината ни″, настояват от обединението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР