ГЕРБ да обяснят първо на българския народ. Това поиска президентът

...
ГЕРБ да обяснят първо на българския народ. Това поиска президентът
Коментари Харесай

Радев призова ГЕРБ да обясняват първо на народа

ГЕРБ да обяснят първо на българския народ . Това изиска президентът Румен Радев пред публицисти като отговор на поканата на властта да му разяснят измененията в застраховането .
По Конституция президентът стои в края на законотворческия развой, посочи той.

Радев постанова несъгласие на закона за корпоративното подоходно облагане , заяви персонално президентът и изясни, че задачата на ветото е депутатите размислят.

Той не отговори изрично ще одобри ли среща и уточни, че не желае да се меси в законодателството на Народното събрание.

Радев не даде еднопосочен отговор ще наложи ли несъгласие и на закона Пеевски, както зоват от Асоциацията на европейските медии. Без бистрота и независимост на медиите не може да имаме и ефикасна антикорупционна политика, сподели президентът.

Президентът не разяснява и упования отчет на Европейска комисия по механизма за съдействие, който ще излезе през днешния ден.

Румен Радев не разполага с отчета на Европейска комисия , само че съобщи, че като жител знае за нашата правосъдна система повече , в сравнение с един отчет от Брюксел.

 Новите конституционни съдии поставиха клетва
Новите конституционни съдии поставиха клетва

Мандатът им ще бъде 9 години

Радев вижда политическа офанзива в прокурорската инспекция против неговия претендент за Конституционния съд.

Не съм сюрпризиран, че се вършат опити да бъде съживена една от дълго време завършила прокурорска инспекция, сподели Румен Радев и се усъмни, че задачата е политическа на актуалната офанзива. Той попита за какво тъкмо в този момент се повдига тази инспекция.

Припомняме, че президентът Румен Радев номинира Атанас Семов за парламентарен арбитър. След номинацията стана ясно, че прокуратурата ревизира отхвърли от следствие на Атанас Семов след сезиране от публикация със заглавие " Двойни стандарти на " Дондуков 2 ".

Протестите пък били показателни за положението на страната.

Припомняме, и през вчерашния ден президентът разкритикува ръководството на ГЕРБ по време на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война.
" Властта в действителност санкционира жителите за бедността, която тя не съумява да пребори. Не единствено това, само че гласът на жителите, техните болки и паники не се чуват, те някак си не доближават до ръководещите ", съобщи президентът.

Това направи президентът и в обръщението си към нацията по отношение на 10 ноември, в което съобщи, че демокрацията през днешния ден в България се нуждае от рестарт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР