ГЕРБ, БСП, ДПС и Янев връщат хартиената бюлетинаС гласовете на

...
ГЕРБ, БСП, ДПС и Янев връщат хартиената бюлетинаС гласовете на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Нездрав бум при жилищата; Връщане на хартиената бюлетина

ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Янев връщат хартиената бюлетина
С гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ на Стефан Янев, връщането на опцията за гласоподаване с хартиена бюлетина беше утвърдено на първо четене в пленарна зала. Общо 125 народни представители гласоподаваха „ за “ остарялата система, а 100 – „ срещу “.
Депутатите утвърдиха закупуването на още осем изтребителя F-16
Депутатите утвърдиха с огромно болшинство закупуването на още осем бойни самолета от Съединени американски щати от вида F-16 Block 70 в допълнение на към този момент поръчаните осем през 2019 година В изгода на капиталовия разход гласоподаваха всички парламентарно показани партии като се изключи „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. От „ Продължаваме промяната “ обаче не бяха единомислещи във вота.
Политическа партия желае промяна на „ Швейцарското предписание “ за пенсиите
Бившите ръководещи от „ Продължаваме промяната “ внесоха законопроект за изменение на механизма, по който годишно би трябвало да се осъвременяват пенсиите – така наречен „ Швейцарско предписание “. Идеята на групировката е приходите на хората от третата възраст да се покачват с %, еднакъв на по-голямото от 100% растежа на осигурителния приход или 100% показателя на потребителските цени. За съпоставяне, все още това по предписание се прави със сбора на 50% от растежа на осигурителния приход и 50% от инфлацията за миналата година. 
Без обезщетения за тока последствията за стопанската система ще са трагични
Ако не бъдат удължени обезщетенията за електрическата енергия на бизнеса за идната година, ще има трагични последствия за българската стопанска система. И това ще се случи в доста къс интервал от време. Това сподели пред Economic.bg основният изпълнителен шеф на „ КЦМ 2000 “ Румен Цонев. Според него помощта за бизнеса е от решаващо значение за преодоляването на инфлацията, която другояче би скочила още повече. Без такава пък – с изключение на по-драстично повишаване на цените – евентуално ще последва и прекъсване на производства, каквито случаи към този момент има.
Жилищното строителство се форсира с нездравословни темпове
Строителството на жилища в България не стопира, нито даже забавя крачка. Напротив – форсира се. Обратно на всеобщите упования на имотните организации, че рецесията вследствие на войната в Украйна и инфлацията ще успокоят най-малко малко имотния бранш, разрешенията за градеж и почналите действия по създаване на нови здания се усилват непрекъснато от началото на годината. Бумът в жилищния бранш обаче приближава нездравословните растежи, регистрирани малко преди рецесията от 2008 година Дали ще забележим доста здания да останат празни или в противен случай, множеството хора ще решат да вложат парите си в парцели – за момента никой не може да предвижда.
Binance се движи по ръба на бръснача в Иран и ядосва Съединени американски щати
Криптогигантът Binance е обработил ирански транзакции на стойност 8 милиарда $ от 2018 година насам макар глобите на Съединени американски щати, предопределени да откъснат страната от световната финансова система, написа Reuters. Почти всички средства, към 7.8 милиарда $, са минали сред Binance и най-голямата криптоборса в Иран, Nobitex, демонстрира инспекция водещия откривател на блокчейн в Съединени американски щати Chainalysis.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР