ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти са четирите партии, които

...
ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти са четирите партии, които
Коментари Харесай

ГЕРБ с 2% пред БСП, ДПС и Патриотите – с евродепутати

ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Обединените патриоти са четирите партии, които биха излъчили представители от България в Европарламента на евроизборите тази пролет, сочи изследване на " Барометър България ", извършено измежду 812 души в интервала 12-14 януари.Според данните ГЕРБ ще събере 20,3% от евровота, а Българска социалистическа партия – 18,5%. Следват Движение за права и свободи с 6,6% и Обединените патриоти с 6,2%.

При по този начин дадената поръчка от интервюираните, това би довело до 6 места за ГЕРБ в идващия европарламент, 5 за Българска социалистическа партия, за Движение за права и свободи – 3 или 4, а за Обединени патриоти – сред 2 и 4.

При двете по огромни партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, се следи поддръжка за листите им от обичайните им гласоподаватели, които биха ги подкрепили и на национални избори. Кой ще заеме водаческото място в листите им за Екологичен потенциал очевидно вълнува по-скоро самите партийни централи, а не е оказва все още въздействие върху решението за поддръжка на гласоподавателите им.

" При Оперативна програма обаче има по-голямо значение кой ще поведе листата ", считат социолозите. Според тях актуалният евродепутат Ангел Джамбазки е много по-разпознаваем и би имал по-голяма поддръжка, в сравнение с в случай че някой различен поведе листата на патриотите.

Подобни са и резултатите при задаването на въпроса: Ако изборите за Народно заседание бяха през днешния ден, за кого бихте дали своят вот? На база отговорите четири партии биха влезнали в идващия парламент.

Тук разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия още веднъж се резервира към 2 % – 22,3% против 20,1%. Прави усещане обаче, че при възможен парламентарен избор, Обединените патриоти са трета политическа мощ със 7,6% от вота, а Движение за права и свободи – четвърта, с 6,2%.

Към момента останалите партии не прескачат четирипроцентовата преграда, като за тях общо биха дали своят вот към 6% от интервюираните.

Ако през днешния ден се проведат избори за Народно заседание 52% от българите декларират, че изрично биха отишли до урните, а други 10% дават отговор с " по-скоро да ". На фона на тоза цели 30% от сънародниците ни са безапелационни, че няма да гласоподават, а други 4,9% считат, че по-скоро няма да гласоподават.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР