ГЕРБ беше първата партия, която реално въведе използването на машини

...
ГЕРБ беше първата партия, която реално въведе използването на машини
Коментари Харесай

Александър Ненков: Не е случайно, че по-развити от нас европейски държави са се отказали от машинно гласуване

ГЕРБ беше първата партия, която действително вкара потреблението на машини за гласоподаване и по тази причина на последните избори имахме с 9000 повече - действително единствено 3000 секции останаха без машини. Не е инцидентно, обаче, че по-развити от нас европейски страни са се отказали от потреблението им. Това означи в студиото на “Още от деня ” по Българска национална телевизия от групата на ГЕРБ-СДС.
“Не е задоволително единствено да звучи хубаво едно нещо - то би трябвало да е реалистично и най-важното за едни избори - да подсигурява прозрачността и честността. Кажете ми един по-сигурен метод от този да влезете в една стаичка, да си напишете с писалка на лист, който не разпознава дали сте вие или някой различен, и да си пуснете бюлетината ”, продължи той.
 Александър Ненков: ГЕРБ са подготвени да бъдат в съпротива Александър Ненков: ГЕРБ са подготвени да бъдат в съпротива
Дори и в съпротива, ние ще бъдем такава, каквато би трябвало да е. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Александър Ненков на влизане в Народ...
Депутатът от ГЕРБ-СДС означи, че порочните практики като пазаруването на гласове и корпоративният избор, са нещо, което се случва отвън изборните секции. “Твърдя, че България прави почтени избори. Жалко е, че политическата класа не е дозряла до такава степен, че да не оправдава за хубавите и неприятните правила с изборните правила ”, добави той.
“Запомнете ми думата, че ще пристигна време, когато ще сложим под въпрос честността на вота от тези машини и като нищо ще се върнем още веднъж към хартиения метод на гласоподаване. Машината въпреки всичко носи своите доста съществени опасности ”, безапелационен бе Александър Ненков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР