ГЕРБ – Варна настоява за незабавната оставка на доц. д-р

...
ГЕРБ – Варна настоява за незабавната оставка на доц. д-р
Коментари Харесай

Поискаха оставката на варненски медик заради груба обида към хората с репродуктивни проблеми

ГЕРБ – Варна упорства за незабавната оставка на доцент доктор Антон Тонев, консултант на министъра по опазване на здравето и на кмета на Варна по здравни въпроси, поради надменно отношение към хората с репродуктивни проблеми.

На комисията „ Здравеопазване ” на 5 февруари от трибуната в зала „ Пленарна “ на община Варна доцент Тонев си разреши груба засегнатост и нечувано присмехулно отношение към хората с репродуктивни проблеми, когато се обсъждаха средствата, заложени в проекто бюджата за 2024 за инвитро стратегиите, считат от ГЕРБ.

„ Има и по-приятни способи от инвитро стратегиите да се борим с демографската рецесия ”, разгласи доцент Тонев.

Досега никой не си е разрешавал такова отношение към двойките с репродуктивни проблеми, които желаят да се зарадват на свои дечица, макар компликациите и болките, които преодоляват за това. Община Варна постоянно е била образец с ангажираността си по този сериозен демографски проблем. От стартирането на програмата през 2014 година във Варна са се родили 207, като единствено през предходната година са 43, показват от ГЕРБ – Варна. Те упорстват доцент Тонев неотложно да подаде оставка, с цел да резервира името си на доктор и политик, а кметът на Варна обществено да се извини за непремерените думи на съветника си по здравни въпроси.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР