Герант Томас е първият носител на жълтата фланелка в тазгодишният

...
Герант Томас е първият носител на жълтата фланелка в тазгодишният
Коментари Харесай

Герант Томас спечели първия етап в Тура, Фрум удари по конкурентите си

Герант Томас е първият притежател на жълтата фланелка в тазгодишният " Тур дьо Франс ". Състезателят на " Скай " завоюва 14-километрото самостоятелно тичане по часовник в Дюселдорф с време от 16.04 минути.

Втори се класира първенецът на Швейцария Щефан Кюнг (BMC), който остана на пет секунди, а трети е съотборникът на Томас – Васил Кириенка на седем секунди.

Съставът на " Скай " наложи цялостна доминация в първия стадий, откакто Крис Фрум и Михал Квятковски влязоха в Топ 10. Шампионът е 6-и на 12 секунди, а полякът – 8-и с три секунди зад него.

Томас, който е най-верният асистент на Фрум и взе присъединяване при всеки един от трите му триумфа в Тура, завоюва своята първа етапна победа в огромните обиколки. Британецът, който беше водач на " Скай " в Джирото се завръща след тежкото си рухване в Италия.

RT pour gagner ce @MaillotjauneLCL@lecoqsportif signé par @GeraintThomas86 / RT to win this yellow jersey signed by Geraint Thomas! pic.twitter.com/GoyggTuVV3
— Le Tour de France (@LeTour) July 1, 2017
" Направо не мога да допускам какво се случи. През цялото време си споделях, че някой ще ме изпревари, не мислех, че моето време е най-хубавото. Докато карах бях спокоен, нямаше напрежение. От колата ми споделиха да понижа, тъй като съм влизал рисково в завоите, само че си мисля, че можех да бъда и по-бърз ", сподели след стадия 31-годишният Томас.

Фрум нанесе удар още първоначално

Освен етапната победа на Томас, " Скай " нанесе доста сериозен удар по всички противници на Крис Фрум за крайната победа.


© Associated Press

Кристофър Фрум има задатък от 35 секунди пред Ричи Порт още след първия стадий.

Най-напред от тях се класира Ричи Порт, завършвайки на 47 секунди зад етапния победител или на 35 зад Фрум. Австралиецът направи доста слаб часовник за своите стандарти, а това потвърждава и класирането на Найро Кинтана, който беше единствено със секунда по-бавен от него.

Миналогидишният втори Ромен Барде финишира с 51 секунди закъснение, а повече време от него изгубиха единствено Фабио Ару (52`) и Алберто Контадор (54`).

Тони Мартин, който беше вярата на Германия да облече жълтата фланелка в родината си, не съумя да направи най-хубавия си часовник. Световният първенец в дисциплината се класира 4-и на 8 секунди.

Валверде напусна Тура след грубо рухване

Лошото време в първия стадий и съвсем непрестанния дъжд, който се изсипа над Дюселдорф направи трасето доста тежко за колоездачите.

Сред тези, които имаха нещастието да карат на по-наводнено трасе беше Алехандро Валверде. Вторият най-силен колоездач на " Мовистар " падна с доста висока скорост на един ляв завой и се заби в защитната ограда.

Валверде беше откаран в най-близката болница с надълбоко порязване по крайници и подозрения за сериозна фрактура. Той прекратява присъединяване си в Тура.


© Associated Press

Алехандро Валверде беше откаран в болница, а Тура за него завършва още в първия стадий.

На същия завой падна и различен испанец – Йон Исагире. Лидерът на " Бахрейн Мерида " също напусна надпреварата, като не съумя да финишира.

Утре е вторият стадий от Тура и първи с общ старт. Колоездачите ще започват от Дюселдорф и ще завършат в белгийския град Лиеж, а правата е 195.5 км.

Етапът е напълно за спринтьори, само че нито един от тях няма да успее да облече жълтата фланелка, откакто най-бързият в часовника Марсел Кител остана на 16 секунди зад Герант Томас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР