Георги Йовчев, бащата на Борислава Йовчева - манекенката от казуса

...
Георги Йовчев, бащата на Борислава Йовчева - манекенката от казуса
Коментари Харесай

НАП изпра бащата на Борислава Йовчева от Барселонагейт

Георги Йовчев, бащата на Борислава Йовчева - манекенката от проблема Барселонагейт , е платил 267 171 лева налог, открит от Национална агенция за приходите с инспекционен акт, заяви BIRD.bg. В резултат са свалени обезпечителните ограничения, които бяха наложени на неговото жилище и гараж в София.

През март медията заяви, че Йовчев дължи 267 171 лева налог за недекларирани 1,7 милиона лв., за които не е дал пояснение от кое място ги има. Отмяната на възбраните се е случило още на 7 юни т.г. - ден след встъпването на държавното управление Денков-Габриел, показва BIRD.bg, като се базира на Имотния указател и Агенцията по вписванията. Не е известно дали данъчните управляващи са открили от кое място Йовчев, който е водопроводчик по специалност, разполага с такива средства, написа изданието. Няма информация и дали има други инспекции против Йовчеви в приходната организация.

" Вместо да се съди с Национална агенция за приходите и да рискува преписката с ревизионния му акт да стане обществена в правосъдна зала, Йовчев тихомълком е платил дължимото. Това несъмнено не изяснява от кое място той е взел 1,7 милиона лв.. Напротив, прибавя се въпросът от кое място е взел и 267 171 лева ", написа BIRD.

Недекларираните 1,7 милиона лв. са апортирани от Йовчев в испанската компания Ema BG S.L., притежател на първокласния бутик в Барселона, който щерка му управляваше, преди испанските управляващи да стартират инспекция за пране на пари на схемата с добитото първокласно имение в Барселона и магазина с облекла на марката Шервиньо.

От постановлението за обезпечителни ограничения на Национална агенция за приходите № С210022-023-0003081/12.11.2021 година излиза наяве, че на Георги Йовчев е направена проверка и е открито, че единствено за 2015 година той е получил недеклариран приход 1 711 351,25 лева Сумата подхожда на дяловете на Йовчев в капитала на испанската компания Ema BG S.L. По данни на BIRD.bg Георги Йовчев се укрива и не е бил разпитан по делото Барселонагейт.

Продължава обаче следствието на пране на пари по отношение на увеличение на капитала на испанската компания, в която Йовчев внася парите за преводите към щерка му, както и пране по отношение на пазаруване на парцел в Турция и продажба на акции. Прокурорите не оповестиха повече конкретика, само че дадоха да се разбере, че за Йовчеви досъдебното произвеждане продължава.

Илиян Костадинов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР