Георги Йомов е наказан с лишаване от състезателни права за

...
Георги Йомов е наказан с лишаване от състезателни права за
Коментари Харесай

Георги Йомов е уличен в употреба на допинг, лишиха го от права за четири години

 Efbet2023 Horizontal
Георги Йомов е осъден с отнемане от спортни права за четири години. Футболистът на ЦСКА-София беше махленски в приложимост на допинг след мача против Македония Гьорче Петров в първия прелиминарен кръг в Лигата на конференциите през юли.

Той даде позитивна проба с дехидрохлорметилтестостерон, а правата му бяха краткотрайно спрени от 25 август.

" УЕФА излезе с решение да спре спортните права на Георги Йомов за интервал от 4 години. Наказанието се смята за влезнало в действие от 25.08.2022 година ", гласи известие на ЦСКА-София.

" През последните 7 месеца клубът и нашите интернационалните юристи бяха неразделно до Йомов и поставиха всички вероятни старания да оказват помощ на футболиста глобата да бъде понижена ", споделя още клубът в обществените мрежи. От информацията излиза наяве още, че Йомов ще апелира решението пред КАС.

След като мина от " Славия " в ЦСКА-София, крилото се трансформира в един от най-важните играчи на алените. Беше измежду героите, които отстраниха Виктория (Пилзен) в плейофа в Лигата на конференциите през 2021 година

Йомов към момента има контракт с ЦСКА-София, който е в действие до лятото на 2023 година, само че е по-вероятно да постави завършек на кариерата си след наказването. Футболистът играе за алените от 2020 година, като има 16 гола и 10 асистенции в 93 мача. Йомов има и 10 мача за националния тим на България.

Нов международен клубен шампионат от 2025 година

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР