Георги Владимиров – Фози отново поема ръководството на Митнически пункт

...
Георги Владимиров – Фози отново поема ръководството на Митнически пункт
Коментари Харесай

Скандал в митниците! Фонзи за четвърти път се връща в системата след уволнения за контрабанда

Георги Владимиров – Фози още веднъж поема управлението на Митнически пункт Олтоманци, откакто беше махленски за помощник в незаконен импорт на цигари за 7 млн. лева Заповедта за възобновяване му като шеф на пункта е от 9 юли т.г. и е издадена от шефа на Агенция „ Митници “, Георги Костов, написа Монитор.
„ Действително съм на работа от към 15 дни. В момента с сътрудниците организираме работни заседания и стиковаме метода, по който ще продължим работния развой. Има доста неща, на които би трябвало да се акцентира в бъдеще “, разгласи пред нашата медия, Владимиров.
Той самия не е сюрпризиран от решението на магистратите, защото през годините е бил уволняван 4 пъти. „ При всеки веднъж съм доказвал пред съда, че отстраняването ми е било незаконосъобразно. Така беше и този път. Административният съд в София излезе със свое решение на 21 юни т. година да бъда върнат на поста, който заемах преди отстраняването ми, а точно - шеф на митнически пункт Олтоманци “, изясни още Фози.
До следващото уволняване на Фози се стигна след извършена спецакция на полицията през 2012 година Тогава Георги Владимиров беше махленски като помощник при незаконен импорт на 20 млн. къса цигари от Гърция, оценени за над 7 милиона лв.. През март 2016 година профилирания углавен съд му наложи 7-годишна присъда „ отнемане от независимост “. Владимиров бе приет за отговорен в това, че от август 2011 година до юни 2012 година, в качеството си на длъжностно лице, е взел участие в проведена незаконна група, ръководена от починалия Борислав Манджуков, основана за държане на акцизни артикули без бандерол (контрабандни цигари). Малко след излизането на присъдата Владимиров съобщи: „ Никой от очевидците по делото не сподели, че ме познава. Няма данни да съм направил закононарушение. Откъде идва всичко незная, само че съгласно мен става въпрос за персонално отношение “. В последна сметка Владимиров апелира решението пред Върховен касационен съд и получи оправдателна присъда.
Георги Владимиров е отстраняван от системата на Митниците за четвърти следващ път. Фози е в системата от 1991 година, като е заемал управителни постове на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Гюешево и Министерство на правосъдието - Олтоманци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР