Георги Велинов беше част от великия тим на ЦСКА през

...
Георги Велинов беше част от великия тим на ЦСКА през
Коментари Харесай

Джони Велинов пред Sportal.bg: Най-добре е Стоичков да командва българския футбол

Георги Велинов беше част от великия отбор на ЦСКА през 80-те години, който реализира редица триумфи в европейските клубни шампионати. Съставът, воден от Аспарух Никодимов и Димитър Пенев, игра полуфинал за КЕШ, а Велинов беше измежду асовете в алената колода по това време. Джони е един от шестимата вратари, които са избирани за №1 в анкетата " Футболист на годината ". Легендарният вратар застана пред камерата на Sportal.bg и описа за излязлата неотдавна негова биографична книга, само че показа мнението си и за представянето на тима от Борисовата градина през този сезон, също по този начин уточни своя любимец за президентския пост в БФС. В момента Велинов е основен скаут в академията на ЦСКА-София. Той обаче следи процесите в клуба и е покрай първия отбор.

" Може би чак в този момент стартирам да разбирам, че си заслужава да имаш история зад себе си, с цел да ти върви живота напред ", споделя Джони. Иначе в книгата му се описват малко известни обстоятелства от неговия живот, въпреки да има и уместно място за паметните мачове, в които той е взел участие. Голямата болежка на вратаря е обвързвана с националния отбор на България.

" Наистина ми е болно, че не съумях да играя нито на международно, нито на европейско състезание. Може би съм заслужавал, само че... минало. Пожелавам триумф на националния тим ", споделя Велинов.
Според него оценката за представянето на " алените " в Лига Европа е отлична. " Да вземеш пет точки, да победиш тимове като Базел и Рома по никакъв начин не е малко. И на мен ми се желаят повече българи, но на този стадий трябват качествени чужденци. Селекцията е съвършена и имаме по двама индивида на всеки пост. Най-важното е да има дисциплинираност ", разяснява роденият в Русе някогашен футболист.

Той има вяра, че отборът на Акрапович сега е с съсловия над останалите в България и е време да бъде прекратена хегемонията на Лудогорец. Велинов пък мисли, че Христо Стоичков най-сетне би трябвало да се върне, да си застане на мястото и да командва българския футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР