Георги Величков е новият републикански шампион на България по снукър,

...
Георги Величков е новият републикански шампион на България по снукър,
Коментари Харесай

Георги Величков е новият републикански шампион по снукър

Георги Величков е новият републикански първенец на България по снукър, откакто завоюва провелото се в състезателен клуб “Академията” в София Държавно състезание. Величков, който е втори в националната класация, победи на финала с 5:2 най-реномирания роден треньор Братислав Кръстев.

Георги направи топ брейк от 71 точки в борбата за трофея и попречи на Брандо да стигне до втора поредна републиканска купа, въпреки да изостава от него в ранглистата. Кръстев си подсигурява първата позиция в класацията на Българската федерация с успеха си 4:0 над Сашко Димитров на четвъртфиналите.


На полуфинала Величков реализира поврат от 0:2 до 4:2 против Теодор Чомовски, а Кръстев се наложи с 4:1 над Александър Хубанов, добавяйки и брейк от 63 точки. Най-голямата серия на Величков бе 83 в четвъртфиналния му дуел, а другояче Братислав Кръстев се отличи с топ серията на шампионата - 97 против Цветан Павлов.

Величков е петият друг победител в българския календар, откакто Брандо завоюва четири от ранкинг шампионатите през акцията, а по един успех направиха Теодор Чомовски, Виктор Илиев и Александър Хубанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР