Георги Василев е на мнение, че през тази година Лудогорец

...
Георги Василев е на мнение, че през тази година Лудогорец
Коментари Харесай

Гочето: Лудогорец свали нивото, но ЦСКА се срути, вместо да се възползва

Георги Василев е на мнение, че през тази година Лудогорец е свалил равнището и че спирането на хегемонията на разградчани е било допустимо, само че противниците в лицето на ЦСКА и Левски не са били задоволително мощни, с цел да се възползват. Пред „ Домът на футбола” Гочето дефинира протичащото се при „ червените” в последните месеци като „ срутване”.

„ ЦСКА до мача с Лудогорец за Купата в Разград, който го завоюва, човек имаше друга визия за тима. Това сриване, тези резултати в идващите мачове приказват за липса на едно неизменност или за едно форсирано създаване на нещо, което обаче мъчно се поддържа. ЦСКА се съмнявах от началото, че ще направи мощен пролетен сезон, тъй като там се направиха някои промени. Момчетата, които Любо поставя на тези позиции, се пазят почтено, само че това е един блок, който като се унищожи, стартира да дава недостатъци. В офанзивата липсва един футболист, който не знаем за какво не се развива добре в Италия и отива от травма към травма. Това беше до този мач за Купата с Лудогорец, по-късно тимът загуби този темп и натрупа неточности. Особено на полуфинала за Купата с Ботев, и за шампионата, несъмнено Ботев бе по-добрият отбор”, проучва Василев.

А неточност ли бе битката на „ червените” и на двата фронта? „ В ЦСКА и в Левски мисля, че всеки опит да се прокламира подобен метод ще се разгласи за проваляне, за оттегляне. Може и едното и другото да се случи и тогава те афишират за страхливец, че не отговаряш на упоритостите на ЦСКА.”

„ Определено в ЦСКА ми харесват младежите, които Любо вкарва в игра. Лошото е, че това са все бранители, нямаме импровизатори, нямаме футболисти, като се изключи Десподов, футболът е финес, концепция, фикция, хубави неща. Затова единствено купуваме полузащитници и нападатели. Има нещо, за което българският футбол страда.”

„ Есента това, което Лудогорец натрупа като точков актив, е основата и запасът, който бяха съвсем подготвени да го изгубят. Но тук е към този момент виновността по тази причина, че няма различен тим на позиция пред Лудогорец, е в самите тимове Левски и ЦСКА, които очевидно не са още на това равнище, без значение от това оттегляне на Разград пролетта. Доста неточности, много изгубени точки. Той беше подготвен да бъде детрониран. Опонентите не бяха задоволително подготвени да го създадат тази година.”

„ Ако има равнене тази година е, тъй като на Разград му падна равнището тази година. Седма година първенци, футболистите са изчерпани, доста от тях са изгубили интерес от притежание на тази шампионска позиция. Това беше комфортен миг и другите да се възползват, само че за мен и тази година Лудогорец ще бъде първенец.”

Георги Василев: Някои в Левски си измиха ръцете с Дерменджиев

Гочето: Балъков е измежду най-хубавите разновидности за селекционер на България

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР