Георги Василев е единственият треньор, който е ставал шампион и

...
Георги Василев е единственият треньор, който е ставал шампион и
Коментари Харесай

Гочето: Първенството добива малко европейски характер, последният кръг е като шах

Георги Василев е единственият треньор, който е ставал първенец и с Левски, и с ЦСКА. Ето какво съобщи Гочето пред " Мач Телеграф " преди дербито сред " сините " и ЦСКА

" Първенството добива малко европейски темперамент. Обикновено сме привикнали да вършим съпоставяне с футболни страни, където до последната секунда на финалния кръг не се знае кой ще бъде първенец, както се обрисува и в България тази година. Последните дуели още повече завързаха нещата. Лудогорец и ЦСКА са в една конкуренция през последните месеци. Сега се оказа, че последният кръг ще бъде решителен ", стартира Гочето.

" За мен бе малко озадачаващ хиксът, който направиха ЦСКА с ФК ЦСКА 1948. Имаше го и това злощастие с изпуснатата дузпа в края на мача, която можеше да им донесе успеха. Надявам се, че тази прочувствена контузия няма да се отрази на Турицов. Ще му окаже някакво въздействие, само че той е мощен като темперамент и ще издържи на напрежението. Случва се всеки да изпусне дузпа ", сподели експертът по отношение на срещата сред ЦСКА и ФК ЦСКА 1948. Гочето разяснява и дуела в Разград сред Лудогорец и Левски.

" Драматично протече мачът, Левски водеше, само че някак доста бързо Лудогорец вкара два гола, с цел да стигне до триумфа. Левски не бе с този състав, с който игра в последните мачове. Даде се късмет на други футболисти, само че те не съумяха да окажат задоволителна опозиция на Лудогорец ".

" Тези мачове трябваше да се играят едновременно. Когато има такова състезание, без значение от обясненията - телевизия, рекламни истории, кръговете се организират едновременно. Смятам, че бе неточност двата мача да се играят по друго време ", изрази мнение Василев.

" За мен има задоволително класа в този тим и добър треньор, само че имам усещане за доста огромен почит от съперниците. Виждаме го даже на " Армията ", където в предишното ЦСКА доста мъчно допускаше неточности ", съобщи Василев във връзка с компликациите на " алените " в мачовете им против директните съперници за купата. Той посочи, че " армейците " са печелели много от мачовете си с прагматичен жанр и тактическа борба.

" И четирите тима ще излязат с упоритост да създадат последния ход по сходство на шаха - кой кого ще матира. Левски е зает да завоюва мача поради борбата за третото място и присъединяване в Европа. За ЦСКА успеха е наложителна. Тимът на Черно море считам ще бъде подготвен на 100%, откакто получи неприятни удари от Лудогорец през сезона. Считам, че в тима и Илиан е събрана задоволително спортна гняв за триумф. За нас, като неутрални фенове, безспорно ще бъде забавно ", проучва Гочето идните борби от последния кръг.

" Това е бушонът, който изгаря при крах. И за Лудогорец, и за ЦСКА, в случай че не станат първенци - ще бъде крах. При Левски от дълго време се приказва за треньорска промяна. Чудя му се малко на Топузаков. При него непрекъснато витае тази мисъл, че идва нов треньор, с който към този момент е седнато на масата, с цел да се договаря. Не е доста прелестно за един треньор да работи в такава конюнктура - като дамоклев меч виси човек, който го гласят за поста зад тила му. Съществува въпреки всичко възможност да се е схванал с управлението, че ще работи единствено до края на сезона, което е по-приемливият вид. Витае напрежение към всички треньори, с изключение на Илиан Илиев. Той е корав на поста си, потвърдил е, че се оправя с проблемите на Черно море и то сносно ", сподели Гочето за обстановката към наставниците на четирите отбора, забъркани в решаването на купата в последния кръг на шампионата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР