Георги Свиленски ще получи мандата за съставяне на нов кабинет

...
Георги Свиленски ще получи мандата за съставяне на нов кабинет
Коментари Харесай

Георги Свиленски ще получи мандата за съставяне на нов кабинет от Румен Радев

Георги Свиленски ще получи мандата за сформиране на нов кабинет от Румен Радев. Това разкри ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Свиленски е ръководител на парламентарната група на партията и по този начин е по Конституция, разясни тя.

На въпрос кой ще бъде препоръчан за министър председател Нинова съобщи: „ За министър председател ще си приказваме по-късно, откакто получим мандата от президента ”.

Третият изследователски мандат президентът Румен Радев ще връчи на Българска социалистическа партия през днешния ден от 17:00 часа, оповестява " Нова телевизия ".

„ Имаме 7-дневен период за показване на име на министър председател, а по-късно има повече време за основаване на кабинет ”, съобщи още Нинова. „ Ще се постараем на договарянията - имаме добра основа за договаряния, имаме програмата, направена преди две седмици ", добави тя.

Нинова удостовери, че кандидатурата за министър председател би трябвало да пристигна от най-голямата парламентарна група - „ Продължаваме Промяната ”.

Тя беше безапелационна, че Българска социалистическа партия е била общественият дирек на това държавно управление и даде поръчка, че ще бъде подобен в договарянията за нов кабинет с третия мандат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР