Георги Стойков (Сава) Раковски е една от най-великите личности в

...
Георги Стойков (Сава) Раковски е една от най-великите личности в
Коментари Харесай

Каракачанов иска сериал за Раковски, уверен, че ще събере повече зрители от сапунки

Георги Стойков (Сава) Раковски е една от най-великите персони в българската история . Няма българин или българче, което да не знае кой е Георги Раковски (рождено име Съби Стойков Попович) и да не му трепва сърцето.

С това показване оповестиха националните празнувания по случай 200 години от рождението на Георги С. Раковски на взаимен брифинг военният министър и министърът на културата Боил Банов.

Според Каракачанов постоянно Раковски е бил подценяван поради конюнктурни политики, а българите сме желали да си внасяме кумири извън . Няма потребност да си търсим кумирите на открито, посочи министърът на защитата.

Ако нямаше Раковски, нямаше да има и Левски , изясни Каракачанов. Раковски е най-пълно построения бунтовник, не е бил въодушевен бунтовник, а добър анализатор , съгласно министъра, който открои погледа на Раковски в бъдещето - проблемите, които през днешния ден следим в прилежащите страни, Раковски ги е планувал .

Легията " Г. Раковски " е първообраза на българската войска, а също така, съгласно министър Каракачанов, Раковски е и посланик и всестранно развита персона .

Каракачанов уточни, че се надява да бъде изработен и сериал за Раковски, а упованията му са той да бъде по-гледан и от сапунките .

Министърът на културата Боил Банов уточни, че Раковски е извънредно светла персона, която е в сърцата на всички ни .

За честването на годишнината от рождението на Раковски в страната са планувани редица прояви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР