Георги Станоев, известен с прякора Бирмата, както и синовете му

...
Георги Станоев, известен с прякора Бирмата, както и синовете му
Коментари Харесай

Издирват Бирмата и синовете му за участие в организирана престъпна група

Георги Станоев, прочут с прякора Бирмата, както и синовете му Антон Станоев и Евлоги Станоев, дружно с още шестима души са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, разгласи през днешния ден ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева. Тя напомни, че в Пловдив преди към 20 дни бяха открити незаконни заводи за произвеждане на тютюн.

„ Колегите в Пловдив бяха събрали сериозен запас от доказателства. Ние трябваше да доизградим доказателствата, с цел да установим кои са лицата, които са осъществявали контрола, финансирали са и са се облагодетелствали от цялата незаконна активност. На сегашния стадий от следствието е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група на 9 лица. Три от тях са част от упрекнатите от Пловдив, арестувани за акцизни артикули без бандерол. Останалите шест лица са се занимавали с финансирането на тези заводи – осигурявали са лица, на чието име да бъдат пространствата, в които са държани машините за произвеждане на тютюн ", изясни прокурор Начева. Тя посочи, че Лидия Станоева не е била упрекната, само че измежду упрекнатите са Евлоги Станоев и Георги Станоев.

„ При обиска са конфискувани документи, парични средства и носители на компютърни осведомителни данни, които занапред ще проучваме. Имаме и свидетелски показания. Става дума за към 40 тона открит тютюн, близо 50 хиляди кутии цигари – приказваме за съществени обороти, за милиони левове ", изясни прокурор Начева. Тя уточни, че не може да се твърди за връзка сред другия сходен случай на разрушена проведена незаконна група за произвеждане на цигари, при която беше задържан предприемачът Миню Стайков.

„ Част от арестуваните девет лица са престъпно проявени лица – съдени са за трафик на опиати, за нанасяне на телесни повреди, един от тях е регистриран и за ликвидиране. Тепърва ще им се ревизира правосъдното минало ", изясни Начева.
На въпрос дали Георги Станоев, Антон Станоев и Евлоги Станоев са арестувани, прокурор отговори: „ Те са упрекнати задочно. Не са открити все още. За един от тях има информация, че е напуснал рамките на страната. Другите двама най-вероятно са в България, подхванати са дейности за издирването им. При състояние, че тези заводи, за които установихме, че са били следени от тях, бяха разрушени преди 20 дни е напълно обикновено тези лица да се укриват. Предприели сме ограничения, търсям ги ". Начева увери, че лицата ще бъдат открити.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР