Георги Семерджиев - мъжът, който е обвинен за причиняването на

...
Георги Семерджиев - мъжът, който е обвинен за причиняването на
Коментари Харесай

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София

Георги Семерджиев - мъжът, който е упрекнат за причиняването на гибелта на две дами след тежката злополука на бул. " Черни връх " в София - се оказва обвързван с Христофорос Аманатидис-Таки, някогашен член на групировката ВИС, разследван като началник на формация за наркотрафик.

Криминалният кореспондент на Българска национална телевизия Иво Никодимов разкрива данни за това, че Семерджиев е засичан в оперативни разработки като участник в доставката и разпространяването на опиати в Студентски град.

" През последните години Семерджиев е поел и контрола над дилърите в региона. Според наши източници, има данни, че той е плащал за обезпечаването на полицейски чадър над тази активност ", оповестява Българска национална телевизия.

Според данни на " 24 часа " Семерджиев фактически е осъждан за разпространяване на опиати, като е лежал в пандиза до преди месеци. След ареста му в кв. " Лозенец " в сряда сутринта той е отказал да се тества за алкохол и опиати без правосъдна заповед. Няколко седмици по-рано е спрян от пътни служители на реда в Студентски град, при което е открито, че е приел амефтамини, преди да седне зад кормилото.

Директорът на КАТ-София Тенчо Тенев обаче разгласи, че заради неразбираеми аргументи служителите на реда от локалното 7 РПУ не са го арестували макар данните за осъществено закононарушение.

Георги Семерджиев е някогашен футболист от " Левски " и " Спортист " (Своге), като още през 2010 година е арестуван в полицейска акция поради съмнения за черно тото.

Христофорос Аманатидис-Таки беше един от 20-те души, свързани с проведената престъпност в България, който попадна в листата на Кирил Петков до прокуратурата през февруари 2022 година (наред с Маджо, Делян Пеевски, Вълка и други).

Петков изиска прокуратурата да обясни дали Таки е обвързван със строителни компании, една от които е получила огромна сума пари за строителство на противозаконни язовири.

Няколко месеца по-късно името на Таки още веднъж изплува в корупционната спекулация към частната лаборатория на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", с която страната се бори от месеци, с цел да си върне фитосанитарния надзор на българо-турската граница заради подозрения за съществени нарушавания.

Скандалният контракт с " Евролаб 2011 ", подписан тъкмо преди шефът на БАБХ Христо Даскалов да встъпи в служба, беше негоден, само че в това време Даскалов е бил подлаган на " интензивно мероприятие " с опит да бъде корумпиран, а зам.-министърът на земеделието Иван Христанов е заплашван с физическа разпра.

Проверка на уеб страницата BIRD наблюдава връзките на " Евролаб 2011 " със остарели лица от подземния свят и политиката. В поредицата от свързани компании излизат имената на Христофорос Аманатидис-Таки, доближения до някогашната формация ВИС Красимир Каменов-Къро, обвързвания с него Размиг Чакърян и Мирослав Петков, който " Капитал " свързва с някогашни общински чиновници от ГЕРБ.

Размиг Чакърян стана прочут през 2017 година, откакто чиновници от охранителната компания " Омега 69 ", притежавана преди години от дамата на Къро, нападнаха двама публицисти на Нова ТВ на Автомагистрала " Тракия ".

Чакърян беше посочен като съизвършител в случая и се твърдеше, че е разгласен за търсене от Министерство на вътрешните работи, откакто лишил телефона на репортерката Мария Милкова. До обвиняване против него по този начин и не се стигна.

" За 10 години 7 министри не видяха, че човек с името Размиг Чакърян действително е приватизирал входната точка сред Азия и Европа ", сподели министър председателят Кирил Петков по време на дебатите за вота на съмнение с отпратка към следствието за лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

През 2012 година Таки беше разгласен за интернационално търсене поради делото за наркотрафик, като малко по-късно бе арестуван в Дубай, само че молбата за екстрадиция в България не беше почетена. През 2015 следствието против него се оказва прекъснато заради липса на доказателства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР