Георги Семерджиев, който в началото на юли предизвика тежка катастрофа

...
Георги Семерджиев, който в началото на юли предизвика тежка катастрофа
Коментари Харесай

Георги Семерджиев иска да излезе от ареста, съдът решава в понеделник

Георги Семерджиев, който при започване на юли провокира тежка злополука на столично кръстовище и аргументи гибелта на две млади дами, е внесъл молба за изменение на мярката му за неотклонение " задържане под стража " в по-лека, оповестиха от съда.

Делото е планувано за понеделник, 24 октомври, от 15.30 часа в Софийския градски съд. Възможните по закон варианти са подписка, парична гаранция и домакински арест, както и да бъде освободен без мярка за неотклонение, само че и четирите разновидността в тази ситуация не са изключително действителни.

Преди дни юристът на Семерджиев Мирослав Христов сподели пред Българска телеграфна агенция, че подзащитният му към момента не е дал пояснения за случая.

Тази заран пък зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров разяснява пред bTV, че следствието е на крайна права и се чака да завърши до две седмици. По него са разпитани десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че доказването на " полицейски чадър " над Семерджиев ще е мъчно.

На 5 юли 35-годишният мъж, седнал зад кормилото на първокласен джип " Ауди ", опустоши такси на кръстовището на бул. " Черни връх " и ул. " Свети Наум " с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция " Европейски съюз ". От мощния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади дами, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те починаха на място. 

Срещу някогашния футболист са повдигнати пет обвинявания за разнообразни закононарушения - за гибелта на двете млади дами, за шофиране без брошура и след приложимост на опиати, за овакантяване на мястото на злополуката, използването на подправени регистрационни табели и владеене на дрога.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР