Георги Семерджиев, който уби две млади жени с колата си

...
Георги Семерджиев, който уби две млади жени с колата си
Коментари Харесай

Ново 20: Георги Семерджиев иска да бъде оправдан за убийството на двете момичета


Георги Семерджиев, който умъртви две млади дами с колата си на тротоара на бул. „ Черни връх “, апелира неоправдателната присъда и желае да бъде оневинен, заяви пред Българска телеграфна агенция юристът му Мирослав Христов.

Очаква се Софийският апелативен съд да насрочи делото по обжалването, сочи информация в уеб страницата на съда. Семерджиев бе приет за отговорен за тежката злополука на 5 юли предходната година в София и бе осъден на 20 години затвор. Присъдата обаче не беше дефинитивна и в този момент той пледира „ почтен “ пред апелативните съдии.

Тричленният правосъден състав, воден от арбитър Стефан Милев, постанови едно общо наказване на Семерджиев. Той бе приет за отговорен и по 5-те обвинявания, измежду които владеене на опиати, шофиране без годно удостоверение за ръководство на МПС, шофиране с подправени регистрационни номера и след приложимост на опиати, както и за злополуката.

Единият правосъден заседател бе подписал присъдата с изключително мнение, само че тъй като настояваше за по-високо наказване. Семерджиев бе наказан да заплати на околните на починалите девойки общо 700 хиляди лв. кръвнина, както и направените правосъдни разходи.

Междувременно районният съд в София го осъди и на 2 години затвор за случай от май 2012 година. Тогава Семерджиев нанесъл междинна телесна щета на Лъчезар Вутов, като му нанесъл прорезна рана с мачете. Семерджиев ще би трябвало да заплати и 12 000 лв. неимуществени вреди и още към 2000 лв. разходи по делото. Всичко това – до момента в който желае да бъде оневинен.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР