Георги Семерджиев е задържан днес в Испания. Това заяви на

...
Георги Семерджиев е задържан днес в Испания. Това заяви на
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова разкри подробности за ареста на Жоро Шопа и акцията в Стрелча

Георги Семерджиев е арестуван през днешния ден в Испания.

Това съобщи на специфичен брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. "Софийска районна прокуратура издаде Европейска заповед за арест, откакто задочно му е повдигнала обвиняване за укривателството на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Днес в 10.45 испанските управляващи са открили лицето Семерджиев в Барселона и са го задържали. В момента той е в ареста. Европейската заповед за арест към този момент е преведена на испански и е предадена на тамошните управляващи. Сега заповедта би трябвало да бъде предадена на способния прокурор и съд. Информацията от испанските управляващи е, че Семерджиев е бил арестуван при полицейска акция. Те не са и длъжни да дават повече информация. Не желая да разясня изказвания на Семерджиев, които могат да бъдат употребявани като защитна теза. Софийска районна прокуратура е почнала следствие за укривателство и въздържане на активността на българските управляващи. За нас доказателствата са ясни и безапелационни. Относно Арабаджиеви към момента нямаме информация за делото за екстрадиция ", разкри Арнаудова.

Тя разяснява и днешната акция в община Стрелча. "Вчера е получен сигнал от някогашен чиновник на община Стрелча. В него се оповестява, че кметът на общината е събрал в края на август 2016 година голям брой чиновници. Той ги е задължил да подпишат молби за овакантяване на работа и за назначение на работа. На документите не е имало дати. Жалбоподателят е един от тези, които са освободени вследствие на подписването на подобен документ. И сега не престават следствените дейности в общината. Разпитват се и очевидци. Към момента са разпитани 10 очевидци. Говорим за закононарушение по работа и корист със служебно състояние. В случай, че се потвърди виновността на кмета го чака затвор до 6 години. Следствените дейности не престават. Към момента не са открити документите, които са подписали чиновниците, само че всички очевидци удостоверяват за тях ", разгласи представителят на основния прокурор.

"Прокуратурата постоянно е била дейна, когато сме получавали сигнали за корист с власт. За кметицата на Златица към този момент сме споделяли информация. В момента събираме още доказателства и прецезираме обвиняванията. За кмета на Созопол сме решили, че са събрани задоволително доказателства и за това са му повдигнати обвинявания. Няма нищо политическо и предичборно в тези следствия ", безапелационна беше Арнаудова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР