Георги Семерджиев е имал 750 метра да спре на червения

...
Георги Семерджиев е имал 750 метра да спре на червения
Коментари Харесай

Семерджиев имал 750 метра, за да спре на червения светофар

Георги Семерджиев е имал 750 метра да спре на аления светофар. Това споделиха специалисти, направили автотехническата експертиза.

Вече четири часа в Софийския градски съд се изслушват движимостите лица създали повече от 40 експертизи. Според експертите, които са направили автотехническите изводи Семерджиев се е движил със 166 километра в час.

При тази скорост спирачният му път е 190 метра, тъй че той е имал опция да реагира и да спре на аления светофар, с цел да предотврати злополуката, при която починаха 2 девойки.

При случая джипът му се разцепва на две, като предната част на автомобила опустошава едното от починалите девойки, а задната другото.

По-рано през днешния ден стана ясно, че на Семерджиев са направени две проучвания за опиат. Първото обаче не разкрило опиат.

Оказа се, че в института по криминалистика са изследвали замразена кръв. Установен бил метамфетамин. Тъй като тестът била замразена, не могла да се изследва за алкохол,  оповестява " 24 часа ".

Предишното проучване на кръвта, което било направено другаде, не посочило опиат, което се дължало на употребяваната методика. Това проучване посочило, че няма алкохол в кръвта на Семерджиев. Химическите способи обаче не можели да кажат по кое време е взет опиатът.

Георги Семерджиев е обвиняем за злополуката, която стана на 5 юли предходната година на бул. “Черни връх ”. Тогава джипът му опустоши 22-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева. 

Той има пет обвинявания, измежду които и за шофиране с подправена брошура, неистинен регистрационни номера и след приложимост на опиати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР