Георги Русев даде интервю пред камерата на БНТ след равенството

...
Георги Русев даде интервю пред камерата на БНТ след равенството
Коментари Харесай

Георги Русев пред БНТ: Горд съм от първия си гол за националния отбор, самочувствието идва, когато играеш в Европа

Георги Русев даде изявление пред камерата на Българска национална телевизия след равенството 2:2 против Сърбия, което постави точка на присъединяване на националния тим в квалификациите за Евро 2024.

Крилото на " лъвовете " означи едно от двете попадения във вратата на " плавите ", като за него това бе и дебютен гол с екипа на националния тим.

" Първо желая да поздравя и благодаря на моите съотборници и на треньорския щаб, който за следващ път ми гласоподава доверие. Без тях това мое дебютно попадение за националния тим нямаше по какъв начин да бъде реалност. Изключително съм горделив и се веселя, че най-сетне съумях да го отбележа този гол, тъй като направих няколко пропуща в тези квалификации ", стартира Русев.

" Второто полувреме беше по-добро за нашия тим. Успяхме да излезем от пресата на сръбския тим и да използваме празните пространства. Мисля, че в случай че бяхме една концепция по-спокойни можеше да отбележим и трети гол. От този мач би трябвало да надграждаме нагоре, не мисля, че има от какво да се срамим през днешния ден. За мен сърбите бяха най-класния тим в тази група ", продължи състезателят на ЦСКА 1948.

Накрая фланговият футболист изрази мнение, че неналичието на самочувствие у част от родните състезатели идва от обстоятелството, че те играят в българското състезание, а не в чужбина.

" Разбира се, че тези два последни мача би трябвало да ни дадат самочувствие, само че това не значи нищо, тъй като не победихме в нито един от тях. Самочувствието идва, когато играеш в Европа, а знаете, че множеството футболисти, в това число и аз играем в България. Истината е в огромните европейски тимове, измежду които е и сръбският народен тим ", приключи Георги Русев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР