Георги Попов, който до 8 май бе собственик на мажоратирания

...
Георги Попов, който до 8 май бе собственик на мажоратирания
Коментари Харесай

Георги Попов: Наско Сираков се съгласи да вземе акциите на Левски

Георги Попов, който до 8 май бе притежател на мажоратирания пакет от акциите на Левски разгласи в ефира на БТВ, че е разговарял с Наско Сираков, който е изразил подготвеност да поеме отговорността на собствеността на " сините ".

В сряда стана ясно, че Попов е джиросал акциите на Левски на премиера Бойко Борисов. Книжата бяха занесени до Министерски съвет от Сашо Диков.

Борисов отхвърли да одобри документите, които по-късно бяха предадени на изпълнителния шеф на " сините " Павел Колев.

86,6% от акциите на Левски сега се намират в офисите на клуба на " Герена ", а притежателят им е неразбираем. Георги Попов прикани премиера да даде скъпите бумаги на легендите на клуба.

" От Борисов нищо не се желае. Той може сега или да откаже акциите, само че би трябвало да стане в писмена форма, или да ги трансферира на някой различен. Нашето откровено предпочитание е да бъдат трансферирани на тези, които милеят за клуба. Но дано той да реши. Това е негово право. Вчера получихме писмо от легендите на Левски. Моята единствена молба е това писмо да бъде адресирано към притежателя на клуба, а не към нас ", съобщи Попов.

" Проведох персонален диалог по телефона с господин Наско Сираков, който изяви предпочитание в общата ни цел за избавление на клуба, да поеме акциите от господин Борисов. И със съдействието на Павел Колев да продължат в битката за избавяне на обичания ни клуб. Благодаря на почитателите за всичките им старания и за това, което вършат в този тежък миг за клуба ", добави той.

" Не мога да поучавам Борисов, моля към него да помогне на клуба, като резервира акциите или ги съобщи, на който би трябвало. Не съм си измил ръцете, не тичам от ориста на Левски, желая той да живее, ние нямаме опция сега заради непозволените дейности против нас. Как да помогнем на клуба, като сме със запорирани сметки ", продължи Попов.

" Да не се връщаме доста обратно, до януари при срещата на Борисов с почитателите. Последваха изказвания, че би трябвало да бъде заменена собствеността, с цел да може страната посредством тотализатора да подкрепя клуба. Ако това не е политизиране на въпроса, аз нищо не разбирам. Трябва най-сетне всичко да се почисти и страната да не се намесва в частни сдружения. Мен ме интересува бъдещето на Левски. Застанах на Общото заседание с лицето си, с обещанието пред синята общественост да сме хората, които ще извадим Левски от дъното, след всички тези насъбрани задължения. Левски беше на дъното сега, в който аз застанах пред почитателите, поемайки акциите. Клубът имаше 32 милиона задължения, в това число най-тежките към Национална агенция за приходите ".

" Ако Борисов върне назад акциите към нас, ще осъществим настояването на ветераните. Ние не можем да го съветваме, ще се загуби доста време в пътешестване на акциите. Затова най-простото решение е да се съблюдава закона и той да джироса акциите, на който реши ".

" С почитателите, с които съм се срещал, постоянно са били разединени. Никой не е упълномощил Папазов да вземе акциите. Не можехме и просто да ги върнем на клуба. Така че с цел да се избави този клуб, трябваше да се одобряват прагматични дейности. Това беше единственото прагматично деяние. Казвам го въз основата на изказването на господин Борисов, в качеството му на върл левскар ", сподели още Попов.

" Защо не попитате господин Божков дали Борисов му даде акциите. Аз не мога да знам. Заедно обсъждахме какво да създадем. Дали ги е взел от Борисов не знам. Аз ги взех от хора, които са близки на разнообразни кръгове - прочетете джирата на акциите и ще разберете. Не съм унижавал никого, още повече Тити Папазов, не съм го срещал. Аз смятам, че е редно умерено и делово да се работи, а не да се водим от лозунги и апели. Имам визия за един непосилен развой в оздравяването на Левски. Не бих желал да приказвам от името на други хора ".

" " Естествено, че не съм склонен да вляза в историята на клуба, като индивидът, който го банкрутира. Не бих желал Левски да банкрутира, с всичко това са свързани моите дейности. Апелирам клубът да бъде непокътнат. Не считам, че има естествен човек, който ще влага огромна част от средствата си, персонални средства, с цел да може по-късно да докара някоя конструкция до банкрут и освен това частна ", приключи Георги Попов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР