Георги Петков си е глътнал езика три пъти след удара,

...
Георги Петков си е глътнал езика три пъти след удара,
Коментари Харесай

Вратарят Георги Петков три пъти си гълтал езика

Георги Петков си е глътнал езика три пъти след удара, който получи в тежък конфликт с Жорди Кайседо от ЦСКА. Вратарят на " Славия " остана на земята в края на първото полувреме на мача сред двата тима, приключил 2:3.

Кадрите бяха много притеснителни, а физиотерапевтът на " белите " Дениз Йълмаз е индивидът, който се е намесил решаващо и бързо.

Той описа пред dir.bg, че стражът на тима е глътнал езика си при рухването, като лицето му е почнало да посинява и да губи въздух.

Езикът е изваден, откъдето пристигнаха и конвулсиите, които видяхме ужасени всички от телевизионните фрагменти. Притокът на въздух ги е провокирал.

Последвали са наложителните въпроси към него, с цел да се разбере до каква степен е контактен.

Петков не е знаел нито кой ден е, нито кой е мачът, в който играе - типично за полученото при тежкото рухване на тревата комоцио (мозъчно сътресение). Идват нови два колапса, като още два пъти футболистът си е гълтал езика в къс интервал от 4-5 минути, в който се чакаше колата за спешна помощ да влезе на терена и да го води към болничното заведение.

Но тогава към този момент до него са физиотерапевтът, лекарите на двата тима - т.е., екип, подготвен незабавно да помогне. Те го държат и реагират стремително.

Йълмаз има опит в такива обстановки - случвало му се е и преди да се оправя след пободни произшествия и гълтане на език. Това е помогнало за бързата реакция.



Той е изискал мигновено шина (яка), която да бъде сложена на врата на Петков, с цел да се избегне риск в случай, че има фрактура или увреждане на прешлен или гръбнака.

След колапсите и свестяванията от тях, вратарят бе закаран най-сетне във ВМА, само че не и преди играчи и чиновници да опитат да отворят заялата врата на колата за спешна помощ. Наложи се футболистът на Славия Ерол Дост да влиза през предна врата на возилото, с цел да отвори от вътрешната страна тази, която да разреши вкарването на Петков в него.

Ветеранът е изкарал цялата нощ, а остава и през днешния ден във ВМА, с цел да е под наблюдаване след полученото разтърсване.

Състоянието му е устойчиво, няма фрактури и тежки контузии. Вероятно ще бъде изписан до ден-два, само че най-малко още 14 дни няма да има опция да тренира. Не е ясно дали ще играе повече - Георги ще навърши 46 години през март.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР